Zastupnik Nikola Grmoja kritizira EU Zakon o obnovi prirode i postavlja pitanja o Pupovcu

Nove obavijesti Politika Vijesti

ZAGREB, 18. lipanj – U današnjem slobodnom govoru u Hrvatskom saboru, zastupnik Nikola Grmoja iznio je oštru kritiku na račun nedavno potvrđenog Zakona o obnovi prirode Europske unije. Grmoja je istaknuo kako je zakon, koji je podržala austrijska ministrica suprotno odluci svoje vlade, opasan za hrvatske poljoprivrednike i proizvođače hrane.

Prema njegovim riječima, mnoge države članice EU bile su svjesne potencijalnih negativnih posljedica zakona, uključujući Poljsku, Mađarsku i Nizozemsku. Grmoja je upitao zašto su hrvatski zastupnici u EU parlamentu glasali protiv zakona, dok je ministrica Vučković na Vijeću EU izrazila bezrezervnu podršku.

“Postavljam pitanje; ‘Jel nama važnija opskrba hranom, ili ćemo imati nesigurnost po pitanju opskrbe hrane?’”, izjavio je Grmoja,

“Most će uvijek biti na strani očuvanja naše poljoprivrede, naših proizvođača hrane, hrvatske samodostatnosti i hrvatske suverenosti, a vi objasnite što radite i na koji način vodite politiku.”

Grmoja je također postavio pitanje o političkoj dosljednosti, posebno u vezi s podrškom Domovinskog pokreta i HDZ-a za spomenuti zakon.

O imenovanju Milorada Pupovca na čelo Odbora za ljudska prava i nacionalne manjine.

Dodatno, izrazio je zabrinutost oko imenovanja Milorada Pupovca na čelo Odbora za ljudska prava i nacionalne manjine, ističući nejasnoće u stajalištima oporbenih stranaka SDP-a i Možemo.

“Pa, zar Milorad Pupovac nije dobio kvote iz oporbe, za određene odbore, i kako može biti ujedno i vladajuće većine i dio oporbe?”

Zastupnik Grmoja zaključio je svoj govor pozivom na transparentnost i odgovornost u političkom vođenju zemlje. Na samom kraju je poručio” mi, od birača i građana nećemo praviti budale. Ako vi to želite, ako vi to namjeravate raditi, nastavite.

Odgovori