Vojnikinje i vojnici za 33. rođendan Hrvatske vojske poslali poruku

Domovinski rat Nove obavijesti Obilježavanja Riječ branitelja Vijesti

Uoči trideset trećeg rođendana Oružanih snaga Republike Hrvatske, pripadnici moderne Hrvatske vojske odaju počast svojoj prošlosti i s pogledom u budućnost šalju poruke odanosti i ponosa. Odajemo počast palima za slobodu, ponosni na odoru koju nosimo, spremni smo na sve izazove. Domovini vjerni!” – ovo je zavjet koji odzvanja kroz redove naših vojnika.

U svečanom ozračju, kadeti Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” prisjećaju se heroja koji su utkali svoje živote u temelje slobodne Hrvatske. “Dan Oružanih snaga prilika je da se prisjetimo svih onih koji su se žrtvovali za našu slobodu i sigurnost. Hvala. Domovini vjerni!”

Pripadnica Hrvatske ratne mornarice, stoji čvrsto na mostu broda Obalne straže RH, sjećajući se svih branitelja i pripadnika vojske koji su zaslužni za stvaranje i razvoj današnjih modernih Oružanih snaga. “U čast mom ocu i svim braniteljima iz Domovinskog rata, danas ponosno stojim na mostu broda Obalne straže RH.

Vukovi, Gromovi, Tigrovi – imena koja odjekuju hrabrošću i odlučnošću, pridružuju se čestitkama za rođendan Hrvatske vojske. “I da nikad ne zaboravimo žrtvu svih onih koji su nam omogućili da budemo dio ove obitelji. Domovini vjerni!” – poručuju Vukovi. Gromovi ističu svoj ponos što su dio obitelji Hrvatske vojske, a Tigrovi pozdravljaju: “Za Hrvatsku kao Tigar”.

S novim višenamjenskim borbene avione Rafale, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo gleda u budućnost. “S novim avionima za modernu i moćnu Hrvatsku vojsku” – poručuje pripadnik zrakoplovstva, dok na brodu vijori zastava slobodne domovine.

Pripadnica 3. mehanizirane bojne Pauci, s ponosom u srcu, poručuje: “Kad krenemo gorit će nebo i zemlja”. Neka nam vječno živi naša slobodna domovina, poručuju pripadnici Hrvatske ratne mornarice, dok 3. mehanizirana bojna Pauci stoji spremna da brani i čuva našu domovinu.

Ovaj dan je simbol ponosa i sjećanja na sve one koji su svojim djelima osigurali mir i slobodu koju danas uživamo. Sretan rođendan, Hrvatska vojsko! Domovini vjerni, danas i zauvijek.

Izvor: MORH Foto: Ilustracija

Odgovori