Viktorija Borovec: Simbol mladosti i hrabrosti u obrani Domovine

Domovinski rat Nove obavijesti Obilježavanja Obljetnice Riječ branitelja Vijesti

Danas bi Viktorija Borovec, simbol mladosti i neustrašivosti, obilježila svoj 49. rođendan. Rođena 1975. godine, njezin život bio je prekinut u cvatu mladosti, 16. listopada 1991., dok je hrabro stajala u obrani svoje domovine u sastavu Civilne zaštite.

Prošlo je 33 godina, ali rane koje nose obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i stradalnika u Domovinskom ratu još uvijek nisu zarasle. Hrvatski narod, posebno oni koji su izgubili svoje najmilije, osjećaju bol koju vrijeme ne može izliječiti.

Hrvatska je obranjena 1991. godine zahvaljujući domoljubima poput Viktorije, koji su se bez oklijevanja prijavili u redarstvene snage, Zbor narodne garde, odrede Narodne zaštite i civilne zaštite. Među njima su bili i mladići i djevojke poput Viktorije, koji nisu imali zakonsku obvezu niti mogućnost braniti svoj dom, ali su, vođeni silnom željom i ljubavlju prema domovini, pokazali iznimnu hrabrost i pridružili se obrani.

Viktorija je bila jedna od tih mladih heroja. U dobi od samo 16 godina, odlučila je stati u prve redove obrane, pokazujući svijetu što znači biti pravi domoljub. Njezin doprinos i žrtva ostaju trajni podsjetnik na cijenu slobode i mira.

Na današnji dan, prisjećamo se Viktorije Borovec, kao i svih mladih ljudi koji su dali svoje živote za obranu Hrvatske. Njihova hrabrost i žrtva nikada neće biti zaboravljeni, a njihove priče će se pamtiti kao inspiracija budućim generacijama.

Neka joj je vječna slava i hvala.


Ovaj članak je napisan u spomen na Viktoriju Borovec i sve mlade heroje Domovinskog rata. Njihova žrtva i ljubav prema domovini ostaju vječni podsjetnik na to što znači biti pravi domoljub.

Odgovori