Vesna Vučemilović – ulazimo u opasno područje

Između prava i pravde

Što misli saborska zastupnica Hrvatskih suverenista Vesna Vučemilović o uhićenjima i postupcima prema BBB-sima ? Putem svoje Facebook stranice Vesna Vučemilović napisala je :

Na današnji dan prije osam godina je smaknut Tomislav Salopek. Što je učinila hrvatska diplomacija da se to ne dogodi? U svakom slučaju nedovoljno.
Danas čitamo apel grčkih odvjetnika za pomoć hrvatskim državljanima jer postoje ozbiljne indicije da neće imati pravično suđenje a upitna je i njihova sigurnost u prenapučenim zatvorima. Nakon jučerašnjih slika i poziva na linč ispred sudnice ove sumnje su itekako opravdane. U grčkim medijima su izašli svi osobni podaci uhićenih hrvatskih državljana. Nisam primjetila da se javila jedna od nekoliko agencija koje bi trebale (Agencija za elektroničke medije i Agencija za zaštitu osobnih podataka). Nisam primjetila da se javila neka od udruga za zaštitu ljudskih prava koje se mahom financiraju iz državnog proračuna. Nisam primjetila da se javila ijedna pravobraniteljica. Jesu li na godišnjem ili se javljaju samo kada su ugrožena ljudska prava ideološki njima bliskih osoba?
Onog trenutka kada počnemo djelovati selektivno u području zaštite ljudskih prava ovisno o predrasudama i ideološkoj pripadnosti ulazimo u opasno područje koje završava jednoumljem i totalitarizmom
, napisala je .

Izvor i foto: Vesna Vučemilović /FB stranica

Odgovori