Trijumf na Eurosongu: Baby Lasagna osvojio drugo mjesto

Kultura Nove obavijesti Svijet Vijesti

U nevjerojatnom obratu događaja, Marko Purišić, koji je ušao kao prva zamjena na Doru, završio je kao prvi na kladionicama Eurosonga. Unatoč tome što ga HRT-ov žiri nije prepoznao, svjetska javnost je ovacijama pozdravila njegov uspjeh.

U spektakularnom finalu 68. izdanja Eurovizije, hrvatski predstavnik Baby Lasagna zabljesnuo je na sceni Malmo Arene pred 15.500 gledatelja. Nastupajući pod brojem 22, Baby Lasagna nije samo osvojio srca publike diljem Europe, već je i impresionirao žiri koji ga je prvotno smjestio na treće mjesto.

No, ljubav publike bila je jača, te su njihovi glasovi podigli hrvatskog predstavnika na drugu stepenicu pobjedničkog postolja. U dramatičnoj završnici, gdje je Hrvatska na trenutke bila na prvom mjestu, posljednji glasovi publike su Švicarsku katapultirali na prvo mjesto s ukupno 591 bodom, ostavljajući Hrvatsku na vrlo časnom drugom mjestu s 547 bodova.

Ovaj povijesni uspjeh za Hrvatsku na Euroviziji dokaz je ne samo talenta Baby Lasagne, već i snažne podrške koju uživa kod kuće i u inozemstvu. Njegov nastup, koji je očarao i žiri i publiku, ostat će upamćen kao jedan od najemotivnijih trenutaka ovogodišnjeg natjecanja.

Nakon završetka natjecanja, Baby Lasagna vraća se u domovinu u nedjelju, s očekivanim dolaskom na zagrebački aerodrom u 13:30. U skladu s hrvatskom tradicijom ponosa i priznanja za svoje predstavnike, bilo u sportu ili glazbi, očekuje se spektakularan doček na Trgu bana Jelačića u poslijepodnevnim satima.

Uredništvo portala Veterani upućuje iskrene čestitke Marku Purišiću i Baby Lasagni, koji su svojim talentom i predstavljanjem Hrvatske na ovako velikoj pozornici, pokazali da mala zemlja može imati veliko srce i neograničen talent.

“Hrvatska je ponosna na vas!”

Odgovori