Trag u beskraju 2023 – peti po redu koncert u čast glazbene legende Olivera Dragojevića

Kultura Nove obavijesti Vijesti

Općina Vela Luka zajedno s Centrom za kulturu i Turističkom zajednicom Vela Luke te udrugom Luško lito uz partnere Hrvatsku turističku zajednicu, Dubrovačko-neretvansku županiju i Turističku zajednicu Dubrovačko-neretvanske županije, organizirala je manifestaciju Trag u beskraj, koja je u izvedbi brojnih domaćih glazbenika osigurala mnogim ljubiteljima Oliverovog stvaralaštva uživanje u bezbroj prelijepih glazbenih trenutaka.

DSC_0716
Korčula, Vela Luka Koncert “Put u beskraj” – Obljetnica Olivera Dragojevića Foto/Dražen J.

Riječ je o Manifestaciji koja se održava pet godina za redom, a ove godine imala je poseban prigodan i bogat program kojima se slavio lik i djelo Olivera Dragojevića.

Središnji događaj je svakako koncert, koji se održao na pontonu ispred rive, a to je ujedno i vrhunac glazbeno-umjetničkog projekta. Cilj manifestacije “Trag u beskraju 2023” je podsjetiti na ljepotu osjećaja sreće i radosti koju Oliverove pjesme izazivaju.

Glazbeni producent koncerta je Ante Gelo kojeg je s Oliverom vezalo dugogodišnje prijateljstvo i suradnja. Koncert je okupio mnoga poznata imena hrvatske glazbene scene. U čast Oliveru pjevala je Meri Cetinić, Danijela Martinović, Goran Karan, Hari Rončević, Marko Tolja, The Shades, Matija Cvek, klapa Šufit, Natali Dizdar, Lorena Bućan, Jure Brkljača i Dupini.

Obožavatelji Olivera Dragojevića došli su iz raznog dijela Hrvatske, balkana i svijeta, a bilo je i onih turista koji su se zatekli ovaj vikend na Korčuli. Već od poslije podnevna zauzimala su se mjesta oko rive, neki su došli brodicama a neki su sjedili uz rivu, u svakom slučaju doživjeti tako nešto .. . jednostavno predivno.

Nedjelja, 30. srpnja, je rezervirana za koncert Kad mi dođeš ti, autorsku večer Vinka Barčota. Ovaj koncert će početi u 21:30 sati, a održat će se na pijaci crkve Sv. Josipa. Na koncertu nastupaju Meri Cetinić, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Marko Škugor, Tomislav Bralić & klapa Intrade, klapa Šufit, Ivan Ive Županović, Antonija Dora Pleško i kvartet Sequentia

U ponedjeljak 31. srpnja završava manifestacija “Trag u beskraj” s koncertom Jasne Zlokić – “Povedi me”.

Odgovori