Tradicionalna podjela preko 2.000 porcija fiš paprikaša u Osijeku

Nove obavijesti Vijesti

Na Veliki petak tradicionalno Grad Osijek organizirao je podjelu fiš paprikaša. Za pripremu, kuhanje i podijelu fiš paprikaša bili su zaduženi članovi Udruge Majstora kotlića Slavonije i Baranje u staroj jezgri Tvrđe u Osijeku.

Fiš paprikaš su kuhali u 10 kotlova s 500 kg ribe i 70 kg luka, a u svega 15-ak minuta podijeljeno je preko 2 tisuće porcija.

U podjeli ukusne blagdanske slavonske delicije sudjelovao je gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić i njegovi najbliži suradnici, pročelnici odjela gradske uprave i direktori gradskih tvrtaka.

Želimo da se svi skupa podružimo i uživamo u Velikom petku uz dvije tisuće porcija fiša“, rekao je osječki gradonačelnik Ivan Radić ističući da Grad Osijek ni ovog Uskrsa nije zaboravio svoje umirovljenike, socijalno potrebite osobe i beskućnike, za koje je iz proračuna za uskrsnice osigurano 200 tisuća eura. Radić je na kraju svima zaželio sretan i blagoslovljen Uskrs.

Naši kotlovi su od 70 litara. Nijanse su samo u okusu, da li je slaniji ili ljući, kazao je predsjednik udruge majstora kotlića SiB, Davor Tomić, te je dodao ;

Kao i obično, za ovakve prilike koristimo kotlove od 70 litara, a ovoga puta smo fiš pripremali u 10 takvih kotlova. Primjedaba nije bilo, i sve porcije su vrlo brzo podijeljene.

Svatko od nas ima svoju tajnu i svoj detalj. Kuha se oko 40 minuta, na drvima, na pravoj vatri. – zaključio je predsjednik Udruge Majstori kotlića Slavonije i Baranje Davor Tomić

Fiš su kuhali članovi Udruge majstora kotlića Slavonije i Baranje, čiji je predsjednik Davor Tomić rekao da je potrošeno oko 500 kilograma ribe, uglavnom šarana, 10 kilograma paprike, slatke i ljute, te 70 kilograma luka i ostalih dodataka u njegovoj pripremi.

Odgovori