Tomislav Josić iz DP-a najavio zabranu simbola totalitarnih režima

Nove obavijesti Politika Vijesti

U srijedu, 19. lipnja, zastupnik Hrvatskog sabora Tomislav Josić iz Domovinskog pokreta održao je svoj prvi slobodni govor u Hrvatskom saboru. U svom izlaganju, Josić se osvrnuo na teme koje su aktualne u hrvatskom društvu.

Josić je istaknuo problem dvostrukih kriterija u Hrvatskoj, posebno kada se krše prava ugroženih skupina. Kritizirao je nedosljednost u primjeni zakona, bez obzira na političku opciju na vlasti.

Josić je spomenuo događaj iz 2013. godine, kada su građani nosili crne majice s logom udruge “Ne hodaš”. Naređeno im je da se presvuku ispred Sabora. Tako da su se žene, muškarci i invalidi prevlačili, a nitko nije reagirao na to . Josić je istaknuo da ni pravobraniteljica za osobe s invaliditetom ni saborski Odbor za ljudska prava nisu reagirali na taj događaj.

Posebno je Josić istaknuo slučaj Gorana Matanovića iz Splita, koji je kažnjen s 700 eura i 70 eura sudskih troškova zbog istaknute zastave HOS-a na balkonskoj ogradi svoje kuće. Josić smatra da Matanović nije prekršio zakon jer u njemu ne stoji da je ta zastava zabranjena. Postavio je pitanje tko određuje što je u skladu sa zakonom.

Postavio je pitanje tko određuje što je u skladu sa zakonom.

Zastupnik Josić najavio je zalaganje za donošenje zakona kojim bi se zabranili simboli totalitarnih režima, a već su krenuli u izradu zakona o grobljima kako bi se promijenile određene stvari u Hrvatskoj.

Zastupnik Josić najavio je zalaganje za donošenje zakona kojim bi se zabranili simboli totalitarnih režima. Također je istaknuo da već rade na izradi zakona o grobljima, kako bi se promijenile određene stvari u Hrvatskoj.

Odgovori