Što se događalo 27.srpnja 1941 na prostoru Hrvatske i BiH..

Drugi svjetski rat Nove obavijesti Vjera

Da se prisjetim, NDH je osnovana nešto poslije kada je Hitler odbio Kraljevinu Jugoslaviju kao Trojni pakt . Dakle, Kraljevina Jugoslavija potpisala je dana 25.ozujka 1941 trojni pakt sa Hitlerom gdje je Hitler kao nagradu dao Solun.

Nijemci su tražili od Beograda samo vojni prolaz prema Grčkoj gdje je Mussolini gubio rat. Stoga je Hitler prebacio u Bugarsku sedam svojih divizija, a od kneza Pavla tražio dozvolu prijelaza šest divizija preko Jugoslavije na grčki front.
Dakle, to je bilo sve što je Njemačka tražila od Jugoslavije garantiravši joj, pri tome, izbjegavanje rata.

Dodatna otežavajuća okolnost za režim u Beogradu bilo je ogromno nezadovoljstvo Hrvata Jugoslavijom, u kojoj je naš narod bio pod udarom velikosrba i gdje je već više tisuća Hrvata ubijeno od strane jugoslavenske policije i vojske, uz desetine tisuća političkih zatvorenika.

Dana 27. ožujka izvršen je vojni puč pod vodstvom generala Simovića, uz demonstracije širom Beograda. Hitler je odlučio napasti Jugoslaviju i bombardiranjem Beograda, 6. travnja 1941., započeo je tzv. Travanjski rat (ili Aprilski rat), koji je trajao svega desetak dana. Kraljevina Jugoslavija potpisala je bezuvjetnu kapitulaciju 17. travnja 1941.

Dakle,  nije NDH uspostavljena iz mržnje prema drugim narodima, negon je to bio odgovor na nezadovoljstvo Hrvata koji su dugi niz godina bili izloženi ugnjetavanju od strane Jugoslavenke (Srpske) žandarmerije i silne želje da Hrvati imaju svoju državu. 

Priča o Srbu kao prvom ustanu partizana i antifašista nije točan i istinit , to je ono što stotinama godina rade Srpski ekstremisti prema Hrvatima i njihovom željom za Velikom Srbijom .

Četnici su 27.srpnja 1941 svojatali kao dan ustanka Srba protiv NDH .

A istina je ipak drugačija,  jer je to dan kada su počinjeni masovni zločini nad Hrvatima i Muslimanima u zapadnoj Bosni, Lici i sjevernoj Dalmaciji , koji su počinili četnici i komunisti .

Istraživanja  su pokazala ( prema Ivanu Jeliću koji je uvjereni ljevičar ) ustanak 27. srpnja bio je komunistički, četnički i zločinacki prema Hrvatskom narodu.

Velikosrbi su u vremenu između dva svjetska rata planirali stvaranje Velike Srbije, a Hrvatsku su htjeli svesti na okolicu Zagreba, Gorski kotar i Hrvatsko primorje.

Hrvati su htjeli Hrvatsku državu na Hrvatskim etničkim i povijesnim prostorima.

Da se prisjetimo ..nakon sloma Kraljevine Jugoslavije i proglašenja NDH, Srbi su se pobunili u više mjesta na području Hrvatske i BiH. Žandari i pripadnici razbijene kraljevske vojske ubijali su Hrvate od Bjelovara do istočne Hercegovine.

Velikosrpski ideolog, odvjetnik iz Banja Luke, Steven Moljević 1941., nakon kapitulacije Jugoslavije, odlazi u Crnu Goru gdje radi na programu stvaranja Velike Srbije. Tako je nastao memorandum “Homogena Srbija”, prema kojemu je s prostora Velike Srbije trebalo etnički očistiti Hrvate i Muslimane. Cilj programa je Velika Srbija u Velikoj Jugoslaviji, a metode etničko čišćenje, ubojstva i genocid .

Što se događalo 27.srpnja 1941 ?

Pobunjeni Srbi u Hrvatskoj i BiH kao rezultat uspostave NDH, prvo su napali Drvar 27.srpnja 1941. gdje su pogubiti sve Hrvate i Muslimane, o čemu postoje svjedočanstva partizanskih svjedoka .
U Drvaru i bližoj okolici u selu Kamenica od strane komunista i četnika, poubijno je 300 Hrvata, svjedočila je partizanka Mara Došen.( prema talijanskim izvorima radilo se o 400 ubijenih Hrvata).

Napadi Srba istoga dana uslijedili su i u Lici. Poubijali su hodočasnike koji su se vraćali s proslave sv.Ane iz Kosovskog Polja. Ubijen je Drvarski župnik jer nije dao da župljane budu bez mise.
Na željezničkoj postaji Vaganj, srpski pobunjenici ubili su sve katolike i hodočasnika koji su baceni pored jame “Golubnjača”.

Župnika Jurija Gospodnetića mučili su na način da su stavili na leđa magareće samar i jahali na njemu, te naložili veliku vatru, i nabili župnika na režanj. Uhvaćeni Hrvati, uključujući i župnikovu majku, bili su primorani sve to gledati, te nakon toga su bili pogubljeni.
Nekoliko dana poslije, zločini su počinjeni u Hrvaslim selima, Krnjeuša i Vrtova, gdje je  ubijeno više od 200 stanovnika a sela spaljena.
Zločini su bili strašni.
Josipu Matijeviću, trgovci, odrubili su glavu, stavili je na kolac i nosili ju okolo, a truplo bacili u oganj. Ubili su 9. članova njegove obitelji, od kojih je petero djece.

Ubili su župnika Krešimira Barišića.

Rezultat Srpskog ustanka bio je etničko čišćenje Hrvata.
Ubijeno je i pretjerano preko 4.000 Hrvata .

Da li se to slavi u Srbu ????

Sve navedeno je ponovljeno i u Domovinskom ratu sa istom idejom o stvaranju Velike Srbije  devedesetih godina.

Većina državnih institucija u Republici Hrvatskoj na svim područjima društvenog života,  od gospodarstva i politike, dol kulture i obrazovanja , sustavno djeluje protiv interesa Hrvatskog društva i Hrvatske države.

Domovini vjeran !!

Odgovori