Stjepan Šerić: Hrvatski branitelji, da li je vrijedno žrtve poginulih za ovo što danas imamo?

Domovinski rat Hrvatska Povijest Nove obavijesti Riječ branitelja Vijesti

Umirovljeni bojnik Hrvatske vojske Stjepan Šerić na svom Facebook profilu osvrnu se na stanje Hrvatske i svih onih koji su do tog stanja doveli.

Njegovu objavu u cijelosti objavljujemo te se na kraju zapitajmo, da li je vrijedilo ?

Evo mene opet, na pisanje me ponukala rasprava o tome koju povijest uče učenici u hrvatskim školama.
Izgleda da smo mi Hrvati, branitelji (550 000 ?) kratke pameti ili je nikad i nismo imali? O tome što nam se događa i što će nam se dogoditi pisao sam na svojoj stranici, ako sumnjate pročitajte. Pisao sam o odnosu prema Hrvatskim braniteljima, novom zakonu o braniteljima i civilnim žrtvama rata, suđenju za ratne zločine ,ratu u Ukrajini i drugim temama. Danas ću pokušati pisati o simbolima koji određuju jednu državu i jedan narod i dotaknuti ću se razloga zašto smo mi narod bez budućnosti.
Jednu državu određuje teritorij a jedan narod; jezik, kultura, vjera, povijest. Sve navedeno iskazujemo simbolima; himna, grb, zastava, no simboli jednog naroda su i ljudi. Što nam čine elite, ne strane već naše?
Političari, saborski zastupnici, mediji, javni tiskani, elektronski iskrivljuju naš Hrvatski jezik do neprepoznatljivosti takmiče se tko će koristiti što više tuđih riječi kako bi dokazali koliko su oni učeni i napredni a mi koji takav jezik ne razumijemo nazadni i zaostali, iako time svjesno krše zakon o Hrvatskom jeziku i oni to uporno čine. Često kad govor obični puk kaže “što su oni pametni kad pričaju ja ih ništa ne razumijem “
Kulturu jednog naroda čine ; književna dijela, umjetnička djela, folklor, film, običaji i da ne nabrajam što sve spada u kulturu. Što čine naše elite, Ministarstvo kulture koje je nosilac očuvanja našeg kulturnog nasljeđa našim novcem ne njihovi jer im to dida nije ostavio u nasljeđe, financiraju i potiču tiskanje knjiga, izradu umjetničkih djela, snimanje filmova samo onih autora koji u negativnom smislu prikazuju Hrvatske vrijednosti I Hrvatsku povijest u negativnom smislu pod parolom „suočavanje sa našom prošlošću “NDH i suvremena Hrvatska država težišno na Domovinski rat .
Većina hrvatskih građana se izjašnjava kao vjernici, katolici, pravoslavni, muslimani ili neke druge vjere. U našoj hrvatskoj domovini dozvoljeno je javno omalovažavati vjerske osjećaje građana, iako ustav Republike Hrvatske izrijekom zabranjuje. Pod izlikom umjetničkih sloboda i naprednog društvenog mišljenja dozvoljeno je razapetog Isusa Krista stavljati u kantu sa fekalijama, vjernike koji molitvom iskazuju svoju vjeru nazivati pogrdno klečavcima, pripadnike Muslimanske vjere nazivati fundamentalistima i slično. Tko to čini, „nevladine udruge, udruge civilnog društva, tko to potiče mediji a politika to podržava. Kada bih ja naprimjer „Paradu ponosa“ nazvao paradom pedera bio bih javno osuđen i procesiran kao čovjek koji ne trpi drugačije i druge.
Narod koji ne poznaje svoju povijest i nije je napisao ne može živjeti u sadašnjosti i nema budućnosti. Tko je Hrvatskom narodu pisao povijest, Mađari , Austrijanci, Srbi, Jugoslaveni (Udbaši, Kosovci) koji i danas pišu suvremenu Hrvatsku povijest i iskrivljenu do neprepoznatljivosti žele našoj djeci i unucima prikazati kao istinu , što ona nije. Tko to odobrava, financira i potiče, Hrvatska politička elita bez obzira na politički predznak i financira naši novcem, jer novac koji daju nije im to dida ostavio.
Kako to provode u djelo? Simbole koji predstavljaju jednu državu i jedan narod i sve vrijednosti koje sam prije navodio javno oskrnavljuju pod parolom umjetničkih i novinarskih sloboda i slobodom mišljenja. Kad bi to činili u demokratski uređenoj državi bili bi procesuirani i kažnjeni, te bi im bio zabranjeno djelovanje i financiranje.(Na primjer, Zapalite javno u Americi američku zastavu iz protesta ili je izvrgnite pogrdi kao što to umjetnici i novinari čine sa hrvatskom, kažite javno Židovima jebo vas Holokaust kao što kažete jebo vas Vukovar, Nazovite Hrvatski grb u grbu Habsburške monarhije ustaškim i slično)
Sada ću o onome što je tema mog pisanja, osobe koje simboliziraju jedan narod. Kroz slavnu hrvatsku povijest bilo ih je puno, no ja ću navesti samo neke. Ban Jelačić, Eugen Kvaternik, Stjepan Radić i ne tako davne povijesti, Franjo Tuđman, Tomislav Merčep, Đuro Brodarac, Branimir Glavaš, Mile Dedaković Jastreb. Što smo činili i što činimo da zaštitimo naše vrijednosti, sve prije navedeno i osobe koje su simbol stvaranja suvremene Hrvatske države i otpora veliko srpskoj i globalističkoj agresiji od Udbaša, Kosovca, Jugoslavena, ništa .
Dr. Franju Tuđmana većina političara bez obzira na politički predznak naziva diktatorom, Jugo- generalom, ne demokratom, zločincem, zašto? Predsjednik dr. Franjo Tuđman uz podršku Hrvatskog naroda i branitelja stvorio je državu Hrvata koju nisu željeli ni bar polovina hrvatskih Jugoslavena i Srba kao i svjetski moćnici na čelu sa SAD-om. To njegovo djelo ne mogu mu oprostiti oni koji danas vladaju Hrvatskom i koji se licemjerno predstavljaju kao nosioci njegove ideje. ( Znate li onu popularnu rusku lutku Babuška, svi prijašnji i današnji političari mogu stati u tu lutku) to prikazuje njegovu veličinu.
Tomislav Merčep simbol organizacije i otpora veliko srpskoj agresiji na Vukovarsko Srijemsku županiju je osuđen i umro kao“ ratni zločinac“
Đuro Brodarac simbol organizacije i otpora veliko srpskoj agresiji u Sisačko Moslavačkoj županiji i na Banovini umro je u zatvoru kao optuženi „ratni zločinac“.
Branimiru Glavašu simbolu organizacije i otpora velikosrpskoj agresiji na Osječko Baranjsku županiju sudi se za „ratne zločine“ i danas. Danas njegove zasluge osporavaju oficirčine, Kosovci i Udbaši žele mu staviti na teret svoju nesposobnost i odgovornost. Fon Paulus bio je iznimni vojni strateg i general u napadu Njemačke na SSSR, no nije imao karizmu, osobnost i hrabrost, sve ono što je imao general Glavaš u obrani Slavonije. U okolnostima obrane Slavonije i Baranje kad je Srpski agresor imao neiscrpne vojne potencijale i svoje Kosovce u redovima H.V. jedino što ga je moglo zaustaviti je bila karizma zapovjednika, na Trpinjskoj Cesti, Sajmištu, Borovo Naselju, Nuštru, Laslovu, Antunovcu, Tenji, Nemetinu bili su mali zapovjednici, na čijem čelu je bio Branimir Glavaš kada je Osijek u pitanju. Danas kad nije korisno pisati ili govoriti o zaslugama naših simbola otpora velikosrpskom agresoru, danas kada se aboliraju velikosrpski zločinci, korisno je napadati te simbole iz političkih, materijalnih i ideoloških interesa, ja to ne želim činiti.
Mile Dedaković Jastreb simbol otpora u Vukovaru umire bez neophodne zdravstvene skrbi i zaboravljen.
Tko njih naše simbole otpora i borbe u nametnutom ratu osuđuje, Kazneni sud u Hagu ne, zašto zato što nisu našli ni jedan element kaznenog progona. Tko u montiranim političkim procesima na čelu sa našim „neovisnim pravosuđem „ osuđuje i optužuje naše simbole, naša politička elita ( Udbaši, Kosovci i Briselski službenici).
Zašto sam ovo pisao? Da se zamislite vi Hrvatski branitelji vas (550 000) dali je vrijedno žrtve poginulih, nestalih i hvala Bogu onih živih branitelj prolijevati krv, znoj i suze za ono što imamo danas 27 godina poslije rata? Naše generalske elite, predsjednici braniteljskih udruge, ne svi,“ heroji Domovinskog rata,“ oni koji su postali branitelji poslije 1996 reći će vrijedilo je. Da vrijedilo je vama politički podobnim, vaša djeca nisu u Irskoj, Njemačkoj, Austriji, Kanadi, vi baštinite ideju samostalne i suverene države Hrvatske bez i malo morala, iskrenosti i suosjećanja. Vi koji govorite da su žrtve samo brojevi, vi koji nikad niste osjetili patnju i bol, vi koji poistovjećujete agresora i žrtvu, vama je ovakva Hrvatska po mjeri. Na nama je da kad nam naša djeca ne žive u sadašnjosti ili je žive dalje od svog ognjišta ne dozvolimo da nam unučad nema budućnosti. Ne dozvolimo da nam povijest i budućnosti naše unučadi pišu i određuju oni koji Hrvatsku slobodnu i suverenu nikad nisu željeli. Ne dozvolite da nam oni koji osobne i globalističke interese nameću kao vrijednosti i put kojim trebaju ići naša unučad, jer to mije ono što su naše vrijednosti.

(Stjepan Šerić/ Facebook )

Odgovori