Sastanak Ministarstva hrvatskih branitelja: Fokus na unaprjeđenje skrbi za branitelje

Nove obavijesti Vijesti

Državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja, Darko Nekić, održao je sastanak s predstavnicima Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH  predvođenih predsjednikom Udruge umirovljenim general-pukovnikom Slavkom Barićem, te predstavnicima Saveza ratnih veterana Republike Slovenije predvođenih predsjednikom Udruge umirovljenim general-bojnikom Ladislavom Lipičem.

Nekić je nazočnima prezentirao rezultate rada Ministarstva u proteklom mandatu. Istaknuo je zakonske izmjene koje su riješile izazove s kojima se ranije suočavala braniteljsko-stradalnička populacija. Također je naglasio javne pozive i natječaje kojima se podupire rad udruga iz Domovinskog rata.

Poseban naglasak stavio je na mjere koje se odnose na braniteljsko-stradalničku populaciju i unaprjeđenje skrbi kroz osnivanje i razvoj Veteranskih centara diljem RH. Posebno je istaknuo važnost mjera za zdravstvenu zaštitu hrvatskih branitelja, s naglaskom na provođenje preventivnih sistematskih pregleda.

Nekić je istaknuo da Ministarstvo kontinuirano prati promjene u populaciji te će se s ciljem rehabilitacije proširiti mreža veteranskih centara. Ove godine pokrenulo se i osnivanje braniteljskih centara koji će biti jedinstvena ustanova za dugotrajni smještaj hrvatskih branitelja.

Predstavnici udruga izrazili su zadovoljstvo prezentiranim aktivnostima na sastanku te dosadašnjom kvalitetnom suradnjom s Ministarstvom.

Ovaj sastanak pokazuje kontinuiranu predanost Ministarstva hrvatskih branitelja poboljšanju uvjeta i skrbi za braniteljsko-stradalničku populaciju.

(MHB)

Odgovori