Reprezentacija Srbije putovala Hrvatskim zrakoplovom sa Hrvatskom zastavom: Predsjednik Vučić Izuzetno Očajan

Nove obavijesti Politika Svijet Vijesti

Danas je potvrđeno da je reprezentacija Srbije na Europsko prvenstvo putovala hrvatskim zrakoplovom, uz prisustvo Hrvatske zastave. Bivša srpska premijerka i aktualna predsjednica Skupštine Srbije, Ana Brnabić, otkrila je ovu informaciju gostujući na TV Happy.

Prema Brnabić, ova činjenica je dugo čuvana tajna kako ne bi uznemirila Srpsku nogometnu reprezentaciju koja se bori za Srbiju. Međutim, predsjednik Aleksandar Vučić je, prema njezinim riječima, bio “izuzetno očajan” zbog ovog događaja. On je saznao za ovu situaciju kada je išao da se pozdravi sa reprezentativcima prije puta u Njemačku, ali tada nije ništa rekao.

Treba utvrditi tko je odgovoran

Brnabić ističe da očekuje da se odgovorni za ovaj propust identificiraju. Iako se u sport u Srbiji mnogo ulaže, ovakav incident je izazvao nelagodnost. “Er Srbija” je ponos Srbije, ali se ovaj događaj dogodio, iako se o tome nije javno govorilo kako ne bi prebacivali temu podrške Srpskoj reprezentaciji. Usprkos tome, Brnabić smatra da je odluka da se o ovome sada govori ispravna.

Kroz sport, Srbija se trudi da uloženi trud i sredstva vrate kao pozitivan rezultat. Ostaje da se vidi kako će se ovaj incident dalje razriješiti i da li će odgovorni biti identificirani.

Telegraf.rs piše kako je Nogometni savez Srbije (FSS) poslao nogometaše zrakoplovom na kojem se nalazila hrvatska šahovnica. Ovo je jedna od najkomentiranijih tema na društvenim mrežama zbog čega mnogi traže i smjenu rukovodstva FSS-a.

Izvor: TV Happy, Telegraf, blic.sr, Instagram/buducnostsrbijeav  

Odgovori