RADE ŠERBEĐIJA IPAK NASTUPA U VINKOVCIMA

Nove obavijesti Vijesti

I tako, slavni i “voljeni” glumac Rade Šerbeđija dolazi u Vinkovce, 22.svibnja, a za koncert “Ne okreći se sine” treba izdvojiti 100kn.. Uz kartu, kažu, dobije se i CD.

Rade Šerbedžija rođen je 27. srpnja 1946. godine u ličkoj metropoli šljive, selu Bunić nedaleko od Korenice. Sa roditeljima 1952. godine seli u Vinkovce gdje živi do odlaska na zagrebačku Akademiju za kazalište, film i televiziju.

Ijako je odrastao u Vinkovcima,( koji je agresivno borbardiram i napadan od strane srpskih terorista i JNA, koji su ujedno i nasljednici partizana), a koji je za vrijeme Domovinskog rata boravio u Srbiji i podržavao agresiju na Hrvatsku. Godine 1991-1992, dok je bio u Beogradu, bio je “ponosni Srbin” koji nikada nije osudio agresiju i bombardiranje svoga grada u kojem je proveo djetinjstvo, kao ni agresiju na Hrvatsku, naprotiv, svojim djelima je takav čin i podržavao!

Prošle godine Rade Šerbedžije je tražio da se koncert h održi u Vinkovcima 15. studenog, ali su ga lokalne vlasti odgodile za prosinac, jer, kao su naveli u priopćenju, “termin je preblizu obljetnici pada Vukovara u ratu u Hrvatskoj 1991. godine – 18. studenog.”

Nikome nije jasno da li je Šerbeđija to namjerno iz provokacije tražio, ili se radilo o slučajnosti, ali svakako treba imati na umu i onu ljudsku stranu, i pijetet prema svim onim žrtvama, i za sve one koji su to činili iza zvijezde petokrake i četničke kokarde.

U video koji je na YouTube kanalu dnevnog.hr, vidljivo je kolika je iskrena ljubav prema partizanima, propaloj Jugoslaviji a i komunističkom režimu. Iz sveg glasa uz podizanje ruku, pjeva partizanske pjesme, uz svoje prijatelje Antu Nobila i Darka Končara.

Video link

Odgovori