Priča iz Hrvatske

Nove obavijesti Vijesti

Marin Miletić je za sabornicom govorio o nepravdi. Kaže: Šalje mi majka jednog dvadeset trogodišnjaka e-mail i kaže; Marine, zastupniče, moj sin je odličan student, muž i ja nemamo novac da mu kupimo novi automobil. Konobari u slobodno vrijeme i vozi Ford Fiestu staru dvanaest godina. Kako je moguće da u našoj državi, neki mladac od 24 godine kupi Lamborghini Huracan, plati ga 2 mil i osam stotina tisuća kuna ? U Hrvatskoj je očigledno moguće, zaključuje Miletić i dodaje kako je riječ o jednom mladiću čija je majka predsjednica Upravnog vijeća Opće bolnice u Varaždinu. Riječ je o gospođi Sanji Mihalić. U Hrvatskoj je to moguće za mladog Mihalića koji je osuđen za krivotvorenje novca ( navodno ima prijavu i za silovanje), i onda tom mladom “Lavu” HDZ-a , preko klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” i ostalih, država daje milijunske poslove , na desetke i desetke milijuna kuna, majstor od 24 godine zaradi i kupi Lamborghini Huracana. Plati ga 2.800.000,00 Kuna. To je ta Hrvatska. To je ta koruptivna i nepotistička država.

Radi se o Filipu Mihaliću, čiji otac Anđelko nosi iskaznicu broj 1 HDZ-a Varaždinske županije, bio saborski zastupnik i danas je aktivni stranački veteran,, piše Jutarnji list.

Filip dok je imao 17 godina, jedini je u Europi proizvodio odjeću od pamuka koja se ne može smočiti”. Filipu se tepalo da su “njegova ambicija i upornost vizija novog naraštaja hrvatskih biznismena”, u njemu se prepoznavalo “novog Rimca”.

Šest godina kasnije Filip Mihalić je opet u fokusu javnosti. Mladi poduzetnik iz općine najbogatiji u županiji poslije Grada Varaždina, sumnjiči se za krivotvorenje COVID testova, posao na kojemu je navodno zaradio 3,5 milijuna eura, koliko je njegova tvrtka Buryen d.o.o. službeno uprihodila prošle godine.

Varaždinska policija za Jutarnji je potvrdila da radi na tom slučaju, iz tvrtke Buryen d.o.o. su sve demantirali.

Filip Mihalić policajcima je stari znanac. Nakon što mu je karijera u tekstilnom biznisu jednako brzo prošla kako je i počela, vratio se u anonimnost. A onda je prije četiri godine bio optužen za krivotvorenje i raspačavanje novčanica eura, a prije dva mjeseca je bio prijavljen za navodne prijetnje i silovanje. Za krivotvorenje je i pravomoćno osuđen na godinu dana zatvora. Budući da je tada bio stariji maloljetnik, zakon mu je omogućio izbjegavanje služenja kazne. Mladim godinama mogao je zahvaliti i da krivotvoritelj nikad nije imenom i prezimenom prokazan u javnosti. Policija ne negira niti potvrđuje da je Filip Mihalić prije nekoliko mjeseci bio saslušavan za pokušaj silovanja.

Danas ga se sumnjiči za krivotvorenje Covid testova., piše Jutarnji list.

Odgovori