Predsjednik Zoran Milanović na otvorenju 7. sportsko natjecanja “Izazov tjelesne spremnosti – VIRIBUS UNITI”

Nove obavijesti Vijesti

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na otvorenju 7. natjecanja pripadnica i pripadnika Oružanih snaga RH i sastavnica domovinske sigurnosti u CROSSFITU pod nazivom „Izazov tjelesne spremnosti – VIRIBUS UNITIS“ u vojarni „1. Hrvatski gardijski zbor“.

„Ovdje se radi o postrojbama koje su elitne, dakle ne radi se o prosjeku. Želim da pobjede najbolje i najbolji. I unaprijed čestitam pobjednicima. Viribus Unitis – Domovini vjerni“, poručio je predsjednik Milanović natjecateljima i proglasio 7. natjecanje tjelesne spremnosti otvorenim.

Natjecanje „Viribus Unitis“ organizira se s ciljem promicanja bavljenja sportom i sportskim aktivnostima te razvijanja onih osobina i vještina koje se primjenjuju u svakodnevnoj provedbi zadaća kod pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske. Isto tko, natjecanjem se potiče zajedništvo i druženje te međusobna potpora institucija, koje uz Hrvatsku vojsku doprinose izgradnji sustava Domovinske sigurnosti, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva pravosuđa, Hrvatske vatrogasne zajednice i Hrvatske gorske službe spašavanja.

Na otvorenju natjecanja bili su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj i zamjenik zapovjednika Počasno-zaštitne bojne pukovnik Marko Čičak, a u uz predsjednika Milanovića bili su predstojnik Ureda predsjednika Republike Orsat Miljenić, pročelnik Kabineta predsjednika Republike Bartol Šimunić i pročelnik Vojnog ureda u Kabinetu za obranu i nacionalnu sigurnost kontraadmiral Predrag Stipanović.- stoji u priopćenju ureda predsjednika RH, Zorana Milanovića .

Predsjednik Milanović otvorio 7. sportsko natjecanje hrvatskih vojnika „Izazov tjelesne spremnosti – VIRIBUS UNITIS“
Predsjednik Milanović otvorio 7. sportsko natjecanje hrvatskih vojnika „Izazov tjelesne spremnosti – VIRIBUS UNITIS“

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas

Odgovori