Požar u josipovačkom poduzeću Folding d.o.o. ugašen (FOTO)

Nove obavijesti Vijesti

Josipovac 22. lipanj 2024. – Oko 19,30 dežurni u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Osijek zaprimio je dojavu kako gori otpad u Josipovcu, u tvrtki Folding d.o.o. koja se bavi uslugom odvoza i zbrinjavanja neopasnog otpada.

Na mjesto događaja izašao je i dogradonačelnik Grad Osijeka Dragan Vulin, koji je rekao: “ Vatrogasna postrojba Grad Osijeka dobila je poziv u 19,33 da se zapalio otpad u poduzeću Folding u Josipovcu. Na intervenciju je izašlo 11 vatrogasaca s 4 vozila i požar je u rekordnom roku lokaliziran, stavljen pod kontrolu i ugašen.”

Vulin je istaknuo kako je razlika između ovog požara u Foldingu i požara od prošle godine u Drava International u tome što je tvrtka Folding napravila sve po pravilima i uputama, odnosno, izgradila je betonske boksove pa se požar nije mogao dalje širiti. Vatrogasci su u vrlo brzom roku ugasili požar.

Voditelj vatrogasne smjene Vajda Pejić bio je zadužen za gašenje požara u Foldingu te je istaknuo kako su na intervenciju izašli ozbiljno pošto su znali da se radi o nerazvrstanom materijalu.

Vrlo smo se ugodno iznenadili kada smo došli i vidjeli betonske barijere, da je sve po propisima složeno. Imali smo jednu dobru situaciju, da smo mogli napraviti izuzetno dobar i brz posao. Prvo smo lokalizirali požar, odnosno, skinuli temperaturu nakon toga radili smo zatrpavanje sa srednjom pjenom a sada radimo preslagivanje svega da se uvjerimo kako nije ostao još neki džep koji gori.

Vlasnik poduzeća Folding d.o.o. Franjo Ivković koji je rekao kako se vjerojatno radi o baterijama koje su se nalazile u otpadu, a do zapaljenja je vjerojatno došlo uoči dnevnih visokih temperatura.

Na mjesto događaja izašla je i Krim policija osječke policije.

Odgovori