Požar na Hvaru stavljen pod kontrolu

Nove obavijesti Vijesti

HVAR, 24. lipnja 2024. – Požar koji je na brdu Poljun iznad grada Hvara planuo jučer još nije ugašen, no otvorenog plamena od jutros više nema te je stavljen pod kontrolu, doznaje se u ponedjeljak ujutro iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Hvar.

Vatrogascima koji su cijelu noć dežurali na požarištu jutros je u pomoć stiglo 16 vatrogasaca i  pet vozila iz Imotskog i Omiša te je na  saniranju požarišta angažirano 40-ak vatrogasca i i 8 vozila, izvijestili su u Vatrogasnom operativnom središtu u Splitu.

Glasnogovornik hvarskih vatrogasca Cvjetko Mazalin je potvrdio da je policija uhitila građanina koji je jučer ilegalno dronom snimao požar te tako ugrožavao sigurnost kanadera koji su ga gasili iz zraka.

Brzom intervencijom policije neodgovorni građanin koji je snimao požar dronom priveden je u policijsku postaju na Hvaru”, rekao je Mazalin. Potvrdio je i kako jutros od 3 sata nema više otvorenog plamena na požarištu ali vatrogasci su nastavili cijelu noć natapati rubove požarišta i izdimljavanje.

U požaru je jučer izgorjelo oko 30 hektara  trave, niskog raslinja i borove šume.

(Hina) 

Foto: Snima zaslona/Youtube

Odgovori