Povodom 30.svibnja, Dana Gradske četvrti Jug 2 i Dana državnosti,

Nove obavijesti Obilježavanja

Povodom 30.svibnja, Dana Gradske četvrti Jug 2 i Dana državnosti, organizirane su razne manifestacije za građane.

Središnji događaj proslave upravo se dogodio 29. svibnja u večernjim satima, kada je bilo službeno otvorenje obnovljenog spomen obilježja na središnjem trgu Juga 2″Hrabro srce” stradalim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata..

U prigodnom govoru predsjednik Vijeća Gradske četvrti Jug 2, Krešimir Trtanj rekao je : ” Na inicijativu vijeća i suglasnosti grada i gradskih službi, dogovoreno je da se taj okovi maknu i da zaista taj spomenik zasja u pravom sjaju.
U nastavku dodao je :” između ostalog radit će se i Kornatska ulica koji radovi su u tijeku, naravno tu su i parkirališta. Između ostaloga htio bi napomenuti proširenja parkirališta u Motovunskoj, Kaštelanskoj i Trpinjskoj ulici, naravno tu sada dolaze do izražaja i dječja igrališta.

Gradska četvrt Jug 2 prigodnim programom slavi svoj dan, koji se obilježava 30. svibnja i ove će godine trajati čak pet dana. Programu obilježavanja pridružio se i osječki gradonačelnik Ivan Radić koji je tom prigodom obišao radove na bajeru Jug 2.

Bajer na Jugu 2 primjer je dobre suradnje Grada Osijeka s gradskim četvrtima i gradskim tvrtkama, u ovom slučaju Gradske četvrti Jug 2 i tvrtke Vodovod Osijek. Preuzimajući dužnost gradonačelnika dočekala me peticija s tri tisuće potpisa stanovnika Juga 2, koji su tražili da se spasi bajer kao jedan od simbola Juga 2. Odmah smo zajedno s Vodovodom krenuli u rješavanje tog problema. Bajer je sada u fazi punjenja, voda se podigla za jedan metar i izjednačavaju se veliki i mali bajer – rekao je gradonačelnik Radić i podsjetio kako su radovi obuhvatili bušenje zdenca dubine 83 metra te postavljanje pumpi na dubini 23 metra od tla.

Kapacitet je 23 litre u sekundi. Ispunit ćemo što smo obećali i revitalizirati bajer. Želimo napraviti moderno kupalište i izletište za sve stanovnike Osijeka, što je sljedeći korak nakon punjenja – dodao je gradonačelnik, ističući kako spašavanje bajera nije jedina investicija u ovoj gradskoj četvrti te da je u tijeku asfaltiranje nekoliko ulica.

Obavili smo radove na križanju Srijemske i Opatijske, kao i u Murterskoj ulici. U tijeku je asfaltiranje Kornatske. Ove godine smo osigurali preko pola milijuna kuna za GČ jug 2, što je 10 posto više u odnosu na prethodnu godinu. Nastavit ćemo tako i dalje, u svim gradskim četvrtima i mjesnim odborima – poručio je Radić i čestitao stanovnicima Juga 2 njihov dan.

Čestitkama se pridružio i Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije, koji je također sudjelovao u svečanome programu.

Ovo je jedna od gradskih četvrti koja je pretrpjela najveća razaranja za vrijeme Domovinskog rata. Danas, uoči Dana državnosti i Dana Gradske četvrti Jug 2, polažemo vijenac kod obnovljenog spomen obilježja braniteljima s Juga 2. Čestitam Dan državnosti svim žiteljima ove gradske četvrti i svima onima koji sutra slave, Hrvaticama i Hrvatima diljem Lijepe naše – kazao je župan Anušić.

Nakon polaganja vjenča, župan Ivan Anušić i gradonačelnik Ivan Radić, sudjelovali su na svečanoj sjednici Gradske četvrti Jug 2.

Odgovori