Potpredsjednik vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uputio je čestitku povodom Dana državnosti

Nove obavijesti Obljetnice Vijesti

Povodom Dana državnosti, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uputio je čestitku u kojoj je istaknuo da posebnu zahvalnost izražava obitelji poginulih, nestalih i umrlih, kao i svim hrvatskim braniteljima, te nastavlja riječima : “ponosan sam na povijesnu ulogu u stvaranju, obrani i oslobađanju naše Domovine”.

Drage obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, cijenjeni hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata,
vama i vašim obiteljima te svim državljanima Republike Hrvatske, Hrvaticama i Hrvatima u domovini i izvan nje čestitam Dan državnosti
!

Imamo Hrvatsku!

U tom povijesnom pokliču našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana sažete su vjekovne težnje hrvatskoga naroda, ostvarenje stoljetnoga sna o slobodnoj i samostalnoj hrvatskoj državi.

Slaveći Dan državnosti, s ponosom se prisjećamo naše slavne pobjede u Domovinskom ratu, a s posebnim pijetetom svih hrvatskih žrtava, kojima smo vječno zahvalni za našu slobodu i neovisnost.

Posebnu zahvalnost izražavam obiteljima naših poginulih, nestalih i umrlih, kao i svim hrvatskim braniteljima, ponosan na našu povijesnu ulogu u stvaranju, obrani i oslobađanju naše domovine.

Naš cilj postigli smo u zajedništvu hrvatskog naroda, ujedinjene domovinske i iseljene Hrvatske, koje nas je dovelo do konačne pobjede u Domovinskom ratu i koje nam je i danas potrebno.

Danas se suočavamo s novim izazovima i sigurnosnim prijetnjama, iznalazimo odgovarajuća rješenja i gradimo sigurnu Hrvatsku, koja je domovina i Hrvatima izvan Hrvatske, a veliko srce pokazali smo i pruživši utočište prognanima.

Vođeni domoljubljem i ujedinjeni u zajedništvu nastavljamo graditi našu domovinu, snažiti naše institucije i sustav domovinske sigurnosti, stvarajući nove prilike i mogućnosti za sve žitelje Lijepe Naše.

Osluškujući bilo hrvatskog naroda, omogućili smo da Dan državnosti ponovno slavimo 30. svibnja, taj povijesni datum koji je utkan u kolektivnu svijest hrvatskog naroda.

Budimo ponosni na svoju slavnu prošlost i ustrajni u stvaranju bolje budućnosti, zbog svih naših žrtava i za sve naše potomke. Izvjesimo naše zastave i proslavimo Dan državnosti.

Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska!

Izvor: Ministarstvo branitelja
Foto :J. D.

Odgovori