Poruka Državnog zavoda za statistiku: Hrvatska s nestrpljenjem očekuje EURA 2024

Nove obavijesti Sport Vijesti

Nogometna groznica zahvaća Europu: Hrvatska s nestrpljenjem očekuje EURA 2024

Dok se nogometni navijači pripremaju za 17. Europsko prvenstvo u nogometu u Njemačkoj, Hrvatska se veseli nadolazećim utakmicama. S obzirom na to da je prošlo prvenstvo održano u pandemijskim uvjetima, očekuje se da će ovogodišnje prvenstvo privući veliki broj ljubitelja nogometa.

Hrvatski turisti već pokazuju veliko zanimanje za Njemačku, s 16 290 posjetitelja u 2023. godini, a očekuje se da će mnogi iskoristiti priliku za uživanje u poznatim njemačkim pivima, od kojih je Hrvatska uvezla 14,3 milijuna litara prošle godine.

Prva utakmica Hrvatske protiv Španjolske bit će pravi test za reprezentaciju, s obzirom na brojčanu nadmoć Španjolske koja ima 48,1 milijuna stanovnika. Slijedi utakmica protiv Albanije, zemlje koja ima značajnu zajednicu u Hrvatskoj od 13 817 ljudi. Uvoz grickalica poput kikirikija i suncokretovih sjemenki sugerira da će navijači biti dobro opskrbljeni tijekom gledanja utakmice.

Utakmica protiv Italije mogla bi odlučiti o sudbini Hrvatske u natjecanju. S obzirom na to da je talijanski materinski jezik za 12 890 stanovnika Hrvatske, očekuje se da će i talijanska kultura biti prisutna tijekom prvenstva. Također, ljubav prema tjestenini u Hrvatskoj je jasna – pojedeno je prosječno 6,5 kg po osobi u 2022.

Za kraj, pozivamo sve hrvatske nogometne stručnjake da podijele svoje mišljenje o idealnoj početnoj jedanaestorci za reprezentaciju.

Za kraj poželimo hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji puno sreće i uspjeha, svim navijačima što manje živciranja i što više trenutaka ponosa i slavlja, a svim čitateljima ovih redaka poručujemo: pratite nas na društvenim mrežama! 

Izvor: Državni zavod za statistiku

Odgovori