Poreč: Svečano podignuta Plava zastava na plaži hotela Marea Valamar Collection Suites

Nove obavijesti Vijesti

Na plaži hotela Marea Valamar Collection Suites u Poreču obilježena je svečanost podizanja Plave zastave, međunarodne oznake održivog upravljanja i gospodarenja morem i obalnim pojasom.

Poreč se može pohvaliti s čak 22 plaže i jednom marinom koje nose oznaku Plave zastave, što ga čini glavnim gradom plavih zastava. U destinacijama Valamara u Hrvatskoj, ukupno 16 plaža nosi ovu prestižnu oznaku, jamčeći posjetiteljima čisto more i očuvanu prirodu.

Svečanost podizanja Plave zastave organizirali su Turistička zajednica Grada Poreča, Grad Poreč, Valamar i Plava Laguna. Na svečanosti su nazočili brojni ugledni gosti, uključujući gradonačelnika Grada Poreča Lorisa Peršurića, direktora Turističke zajednice Grada Poreča Nenada Velenika, predstavnike Plave Lagune te predstavnike Valamara.

Plavu zastavu je podignuo Stane Tinauer, dugogodišnji gost Valamara iz Slovenije. Svečanost su svojim nastupima uveličali glazbenici Duo Discover, plesna skupina Luna i djeca iz Dječjeg vrtića Radost, Poreč.

Plava zastava je prestižni simbol koji se dodjeljuje isključivo onim plažama i marinama koje udovoljavaju određenim kriterijima. To je potvrda kvalitete mora, visoke razine uređenja plaža, prisutnosti spasilačke službe, sanitarnih objekata, spremnika za odlaganje otpada, provođenja redovnih čišćenja priobalnog područja, kao i drugih sadržaja.

Denis Prevolšek, direktor operacija Collection objekata destinacije Poreč u Valamaru, izjavio je: „Iznimno nam je drago što u Valamaru čak 16 plaža nosi oznaku Plava zastava, što prepoznaju i naši gosti. Sve plaže u Valamaru, kao i njihovi sadržaji, otvoreni su lokalnoj zajednici i posjetiteljima. Poseban fokus stavljamo na projekte zaštite očuvanja Jadranske obale i mora te kontinuirano ulažemo i vodimo brigu o ugostiteljskoj ponudi, sportskim sadržajima, kvaliteti te čistoći i uređenju plaža, u koje smo u proteklom periodu uložili milijune eura.“

Valamar je ove godine objavio strategiju održivog poslovanja do 2026. godine koja u fokus stavlja odmorišni turizam dobar za destinacije, djelatnike, goste i lokalne zajednice, vodeći brigu o stvaranju nove vrijednosti za investitore. Nastavljaju se i ulaganja u održivi turizam i društveno odgovorno poslovanje, u obnovljive zelene izvore energije, upravljanje otpadom, lokalnu hranu i održivost u lancu opskrbe. Posebna pažnja posvetit će se nastavku razvoja javne turističke infrastrukture dostupne svima, kao i unaprjeđenju kvalitete života stanovnika u lokalnim zajednicama gdje Valamar posluje.

Izvor i foto: Grad Poreč

Odgovori