Policijski službenici za poslove prevencije, u listopadu i studenom, održali edukativna predavanja učenicama nižih razreda.

Nove obavijesti Vijesti

U 2023. godini, policijski službenici za poslove prevencije Ureda načelnika Policijske uprave osječko-baranjske, sukladno nacionalnom preventivnom projektu “Konvencija Vijeća Europe za zaustavljanje spolnog nasilja nad djecom”, u osnovnim školama s područja Osječko-baranjske županije, tijekom listopada i studenog, održali su edukativna predavanja učenicama nižih razreda.
 
Učenici su u okviru predavanja i radionice educirani na koji način mogu prepoznati i spriječiti seksualno iskorištavanje i zlostavljanje djece, na koji način se zaštititi od takovog ponašanja i kojim se institucijama mogu obratiti u slučaju saznanja o postojanju ovakve vrste problema. Također su upoznati i da ova vrsta kažnjivih radnji ne smije ostati „tajna“ kao i da takve radnje treba obavezno prijaviti nadležnim institucijama.
 
Ciljevi ove Konvencije su sprječavanje i suzbijanje seksualnog iskorištavanja i  zlostavljanja djece, zaštita prava djece žrtava seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja, te promicanje lokalne, nacionalne i međunarodne suradnje u suzbijanju seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja djece.
 
Ovakve oblike kažnjivih radnji mogu se prijaviti osobno dolaskom u policijsku postaju, pozivanjem broja 192 ili putem aplikacije koja se nalazi na web stranicama Policijske uprave osječko-baranjske i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Izvor i foto: Policijska uprava osječko-baranjska

Odgovori