Počast hrvatskim braniteljima: Polaganje vijenca na Centralnom groblju u Osijeku

Domovinski rat Nove obavijesti Obilježavanja Obljetnice Vijesti

Osijek, 27. svibnja 2024.

U ponedjeljak, 27. svibnja 2024. godine, u sklopu 33. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske, Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske, izaslanstvo Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH) i Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH) odalo je počast poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima. Svečanost se održala ispred centralnog križa na Centralnom groblju u Osijeku.

Na ovom svečanom obilježavanju prisustvovali su visoki vojni dužnosnici, čija je nazočnost bila izraz poštovanja prema hrabrim braniteljima koji su se žrtvovali za domovinu. Među njima su bili: brigadir Dražen Batrnek, zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan”, brigadir Ivan Stipić, zapovjednik 2. pješačke pukovnije, brigadir Željko Marinov, načelnik Odjela za obuku i doktrinu Zapovjedništva za obuku i doktrinu, pukovnik Daniel Mihaljević, načelnik Ureda zapovjednika Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan”, časnički narednik Zdenko Karasek, prvi dočasnik Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” i Dalibor Bajči, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane Ivana Anušića, voditelj područnog Ureda za obranu Osijek

Molitvu je predvodio vlč. Vjekoslava Lulić, čime je dodatno naglašena važnost ovog dana kao podsjetnika na hrabrost i žrtvu hrvatskih branitelja. Neka njihova hrabrost i predanost budu vječni podsjetnik na važnost očuvanja mira i slobode.

Odgovori