Piloti HRZ-a izvode redovite letačke aktivnosti: očekuje se pojačana buka i probijanje zvučnog zida

Najave Nove obavijesti Vijesti

Zagreb, 8. srpnja 2024. – Hrvatsko ratno zrakoplovstvo (HRZ) obavještava građane o planiranim letačkim aktivnostima koje će se provoditi 8. i 9. srpnja 2024. godine. Piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila HRZ-a izvodit će redovite letačke zadaće, a tijekom ovih aktivnosti očekuje se pojačana buka i probijanje zvučnog zida.

U ponedjeljak i utorak, od 17:00 do 19:00 sati te od 21:00 do 23:00 sata, građani Slavonije i Like mogu očekivati pojačanu buku iznad svojih područja. Također, danas, 8. srpnja 2024., od 17:00 do 19:00 sati, probijanje zvučnog zida bit će prisutno na području Zagrebačke, Karlovačke, Sisačko–moslavačke, Ličko–senjske, Zadarske i Primorsko-goranske županije.

HRZ ističe da sve aktivnosti provode u skladu s regulativom i pravilima uporabe zračnog prostora u Republici Hrvatskoj. Ministarstvo obrane i Oružane snage Republike Hrvatske mole građane za podršku pilotima tijekom obuke te za strpljenje i razumijevanje zbog pojačane buke.

Dolazak Rafalea u Hrvatsku vojsku označava novo poglavlje u nadzoru i zaštiti zračnog prostora, pridonoseći većoj sigurnosti svih hrvatskih građana. HRZ ostaje posvećen svojoj misiji i odgovornosti prema državi i njezinim stanovnicima.

Odgovori