Papa Franjo otpušten iz bolnice

Nove obavijesti Svijet Vijesti Vjera

 Papa Franjo otpušten je u petak iz rimske bolnice gdje je podvrgnut operaciji trbuha, javlja

Prije ovomjesečne operacije, Činilo se da Franjo bolje hoda, uz pomoć štapa, nakon mjeseci čestog korištenja invalidskih kolica zbog bolnog problema s koljenom. Također je patio od išijasa, bolne upale živca koja teče od leđa do noge.

U nešto manje od dvije godine papa Franjo je tri puta bio hospitaliziran u Poliklinici Gemelli. U srpnju 2021. podvrgnut je operaciji uklanjanja 33-centimetarskog (13-inčnog) dijela crijeva zbog sužavanja debelog crijeva.

To je, kao i abdominalne operacije godinama u njegovoj rodnoj Argentini prije nego što je postao pontifikat, pridonijelo bolnim ožiljcima.

Prije nego što je stigao kući, Franjo je napravio još dva zaustavljanja – prvo u samostanu uz Vatikan kako bi pozdravio časne sestre, a zatim ispred jednog od ograđenih vrata grada-države kako bi izašao iz svog automobila kako bi se mogao rukovati i zahvaliti policajcima koji su mu osigurali pratnju motocikla.

Umjesto da se odmah vrati u Vatikan, Franjo je stao moliti 10 minuta pred ikonom Djevice Marije u poznatoj bazilici Svete Marije Velike, koju često posjećuje nakon putovanja u inozemstvo kako bi se zahvalio. Također je otišao tamo nakon otpusta iz iste bolnice nakon liječenja bronhitisa ranije ove godine.

Turisti u bazilici uzbuđeno su snimili fotografije pape, koji je ostao u invalidskim kolicima dok se molio. Nekoliko ljudi u gomili vani plakalo je dok je odlazio i krenuo prema hotelu Sveta Stolica, gdje živi na području Vatikana, izvijestio je npr.org.

Papin kirurg, dr. Sergio Alfieri, rekao je da je Papa dobro, čak i bolje nego prije.

Papa je, odgovarajući na pitanja nekih novinara o tome kako je, rekao “još uvijek sam živ” i izrazio tugu zbog tragične smrti migranata u Grčkoj.

Zbog operacije i naknadnog oporavka, Papina audijencija suspendirana je do nedjelje, 18. lipnja.

Vatikan je potvrdio Papin nedjeljni anđeo i ostale audijencije.

Međutim, opća audijencija 21. lipnja “otkazana je kako bi se zaštitio postoperativni oporavak Svetog Oca”.

Papa Franjo na dnevnom redu ima apostolska putovanja u Portugal, od 2. do 6. kolovoza, u povodu Svjetskog dana mladih, a Mongoliju, od 31. kolovoza do 4. rujna.

Foto :  (Vatican Media)

Odgovori