Otvoren 9. Farm show Osijek

Nove obavijesti Vijesti

Sajam poljoprivredne mehanizacije koji se jednom godišnje održava na Sportskom aerodromu u Čepinu kod Osijeka. U organizaciji Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH, ovo je prvi sajam u RH specijaliziran upravo za mehanizatore, no mogli su se vidjeti i sjemenske kuće, proizvođači zaštitnih sredstava, gnojiva, ali i pogledati pokusna polja te demonstracije strojeva.

Najnoviji svjetski traktori i poljomehanizacija na još jednoj osječkoj izložbi. Među njima i rijetki primjerci vrijedni i nekoliko milijuna kuna.

Najskuplji traktor je negdje oko 285 tisuća eura, s opremom do 300 tisuća eura, a imamo jedan kombajn, koji je znatno vrijedniji, on je negdje preko 400 tisuća eura, kaže Alojzije Jerković.

Otvorenju 9. Osijek Farm Shows prisustvovao je Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, u nazočnosti zamjenika gradonačelnika Osijeka Dragana Vulina i predsjednika Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme RH Darka Aračića.

Ovaj sajam poljoprivredne mehanizacije se jednom godišnje održava u Sportskoj zračnoj luci Čepin – Osijek, tamo su predstavljeni svi noviteti poljoprivredne mehanizacije na jednom mjestu, a ove godine se održava prvog vikenda u lipnju, od 3. – 5. lipnja 2022.

“Od kraja prosinca do danas objavili smo ukupno 20 natječaja za mjere ruralnog razvoja s ukupnom alokacijom sredstava od 1,75 mlrd. kn s ciljem povećanja konkurentnosti hrvatske poljoprivrede i sela. Sredstva će se u velikoj mjeri koristiti i za nabavu poljoprivredne mehanizacije i opreme kako bi na sto efikasniji način odgovorili na globalne izazove u proizvodnji hrane. Sajam Farm show vodeći je specijalizirani sajam u regiji te se iz godine u godinu kvalitetno pozicionira brojem izlagača i izložbenim prostorom po uzoru na sajmove mehanizacije u Hannoveru i Bologni. Hrvatski poljoprivrednici imati će prilike tri dana vidjeti najsuvremenija rješenja u tehnologiji poljoprivredne proizvodnje te ostvariti poslovne kontakte s izlagačima, a u tome će im uvelike koristiti i sredstva koje osigurava resorno ministarstvo”, istaknuo je državni tajnik Majdak prilikom otvorenja manifestacije.

Odgovori