OSNOVANA UDRUGA VETERANA 68. BOJNE VOJNE POLICIJE

Nove obavijesti Riječ branitelja Vijesti

U petak 17. ožujka, u društvenom domu općine Antunovac, održana je osnivačka skupština Udruge veterana 68. bojne Vojne policije .


Prijedlog za osnivanje nove udruge pokrenut je od nezadovoljnih bivših pripadnika 68. bVP, a dvojac časnika Vojne policije Zvonko Rajić i Zvonko Pongrac krenuli su s aktivnostima i nakon mjesec dana okupili respektabilan broj vwterana vojnih policajaca na jednom mjestu, trenutno nas ima oko 100- tinjak riječi su našeg sugovornika.


Pongrac i Rajić su kontaktirali svoje bivše kolege i prijatelje te organizirali okupljanje, a kasnije i radne sastanke na kojima su im predočili program i rad Udruge – čiji bi glavni moto bio “Zajedno u ratu, zajedno u miru”.
Iskazan je veliki interes bivših pripadnika 68. bojne VP, što je i dokazano po broju vojnih policajaca koji su došli podržati udrugu na samoj skupštini a to je ujedno i cilj osnivanja ove Udruge, gdje bi svi bili ravnopravni, te uključeni u rad od samog početka. Svaki pojedinac koji želi svoje slobodno vrijeme korisno utrošiti u cilju zajedničkih interesa ima pravo utjecati i poticati rad Udruge, prikupljati informacije te zajedničkim snagama osmišljavati nove projekte i druženja pripadnika VP, priopćili su iz predsjedništva novonastale udruge.


Iako nam je svima poznato kako već postoji slična Udruga mi želimo promijeniti narušen status prema našim kolegama. Ta Udruga je svojim nedjelovanjem tj. “maćehinskim” odnosom prema velikom broju svojih kolega upropastila cilj osnivanja čije su temelje postavili časni ljudi prije njih (pokojni satnik Ivan Delija).
Udruga ne smije i ne može postati “privatna prčija” nekoliko pojedinaca. Mi to nismo smjeli i ne možemo dozvoliti , to se mora promijeniti, mislimo da ne mogu supruge članova udruge voditi glavnu riječ i širiti netrpeljivost između nas pripadnika 68. bVP, upravo iz tog razloga je nastala ideja o novoj Udruzi. Mi smo svi časno radili svoj posao tako trebamo časno nastaviti raditi kao Veterani, stoga ovim putem još jednom pozivamo sve ostale kolege koji se žele pridružiti ostvarivanju zajednički zadanih ciljeva te kroz okupljanje i druženje stvoriti kvalitetniji život veterana. – stoji u priopćenju.

Cilj osnivanja nove Udruge je organizirano povezivanje svih bivših i sadašnjih pripadnika 68. bojne VP-a koji su na bilo koji način doprinijeli stvaranju samostalne i neovisne RH-a kao i održavanje kontinuiranog sjećanja na poginule i umrle kolege. Kroz rad Udruge bismo štitili naša prava, status, interes te ujedno promicali vrijednosti Domovinskog rata.
Treba napomenuti kako je na jučerašnjoj skupštini uz 86 članova udruge nazočio i veliki broj gostiju predvođeni predsjednikom UDRUGE DRAGOVOLJACA I VETERANA DOMOVINSKOG RATA REPUBLIKE HRVATSKE, General pukovnikom Slavkom Barićem, izaslanikom župana Osječko baranjske županije gosp. Boris Abičić, izaslanikom gradonačelnika grada Osijeka Juricom Tolj, izaslanik predsjednika ZUVVPDR gosp. Ilija Cota, i drugim predstavnicima udruga sa područja OBŽ.
Samim okupljanjem postavili smo temelje osnivanja te budućeg rada Udruge.
Utvrdili smo Statut udruge te plan i program za 2023. godinu.


Izabrali tijela udruge;
Za predsjednika je izabran Zvonko Rajić, zamjenik predsjednika Zvonko Pongrac, potpredsjednik Damir Basar, tajnik Zlatko Oroz, te pet članova Veteranskog vijeća Miroslav Pauzar, Pero Čizić, Dubravko Juginović, Dario Štekić i Tomislav Major, te predsjednike klubova po gradovima i županiji UV 68.bVP za Valpovo Stevo Horvat, za Našice Ivica Lamot, za Đakovo Davor Leci Lacković, za Osijek Igor Toman, za D.Miholjac Tihomil Sertić, za Čepin Zlatko Arambašić, za Baranju Ivica JurišićMišo, za Virovitičko podravska županija Ivan Selenić.
U Nadzorni odbor udruge izabrani su ; Ivica Klisurić, Idris Zidarić i Siniša Romer

Želimo napomenuti da u radu udruge Vojne policije riječ i priliku će imati svi sadašnji i bivši pripadnici Vojne policije koji su bili djelatnici i pripadnici aktivnog, pričuvnog i ročnog sastava VP, a ostali će imati status počasnog i pridruženog člana.
U našoj udruzi neće biti zapreka za članstvo ukoliko je netko član ili je bio član neke druge inicijative ili udruge proizašle iz Domovinskog rata, dapače, prihvaćamo sve pripadnike Vojne policije u naše članstvo bez obzira jesu li članovi drugih Udruga VP-a.
Svi zainteresirani mogu se javiti putem Facebook profil VP Osijeka na linku / Udruga veterana VP Osijek .
Zajedno u ratu zajedno u miru

U potpisu, predsjednik UV 68.Bvp Zvonko Rajić

Odgovori