Osječki branitelji uz NK Osijek

Nove obavijesti Sport Vijesti

Danas u 19,oo sati, na pješačkom osječkom mostu, u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Sv. Rok Osijek i Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Čepin, uz podršku Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, postavili su zastavu NK Osijeka kao znak ljubavi i podrške voljenom klubu .

U ime UHDDR Čepin, predsjednik Dražen Bučević kazao je kako kako su napravili zastavu veličine 30×6 metara gdje bi ta zastava putovala na sve utakmice, uz navijače NK Osijeka “Kohortu” i branitelje, da se pokaže to zajedništvo prema Slavoniji, prema Osijeku.

Robert Šafar, predsjednik UHDDR Sv. Rok Osijek rekao je da branitelji vole Osijek, Slavoniju i Hrvatsku, s njima živimo i s njima umiremo. Volimo NK Osijek, volimo legende Osijeka kao i današnje igrače i publiku.

Mato Lukić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije kazao je kako smo svi sretni zbog otvaranja novog Osječkog stadiona i da su upravo hrvatski branitelji uz naš NK Osijek, uz naš grad, koji su branili .

Tihomir Florijančić, predsjednik Gradskog vijeća grada Osijeka kazao je kako kako su to 90-tih tako i danas žele pokazati i ovim mladim kohortašima, kako su oni dio povijesti u ovome gradu, te dodao kako će NK Osijek u subotu s puno entuzijazma pokazati dobro zajedništvo i dati dobar rezultat.

NK Osijek svoju prvu službenu utakmicu na novom stadionu Opus Areni, zaigrat će u subotu 22. srpnja u 21. sat, protiv NK Slaven Belupo.

Novi stadion NK Osijek nosit će naziv Opus Arena! Mađarski holding Opus Global, koji je između ostalog aktivan u sektorima građevine, energetike, poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma, otkupio je višegodišnje pravo na korištenja imena novog stadiona NK Osijek.

Opus Arena u Osijeku stadion je koji zadovoljava UEFA-in standard 4 kategorije, ima 13.005 natkrivenih sjedećih mjesta, 454 VIP mjesta, devet Sky Boxseva i jedini je potpuno natkriveni stadion u Hrvatskoj. Prilikom izgradnje vodilo se računa da zadovolji sve potrebe koje danas zahtjeva organizacija nogometne utakmice na najvišoj razini. Osim za nogomet, stadion može biti u funkciji i raznih drugih događanja poput konferencija, izložbi, prezentacija i raznih drugih događaja.

Logo Opus Globala i Opus Arene, posebno dizajniran za novi stadion, bit će uklopljen u unutarnje i vanjsko brendiranje novog stadiona. 

Odgovori