Održan prvi festival tehnike u Đakovu

Kultura Nove obavijesti Vijesti

Osnovna škola „Vladimir Nazor“ organizator je 1. Festivala tehnike u Đakovu koji se održava danas od 10 do 17 sati u Kući Reichsmann.

Osnovna škola „Vladimir Nazor“ Đakovo je po prvi puta organizator Festivala tehnike u Đakovu; u suradnji s udrugama koje se bave tehnikom i ​ Strukovnom školom Antuna Horvata.

Foto: radio.djakovo.hr

Cilj programa Festivala tehnike je popularizacija tehničkih aktivnosti i profesionalna orijentacija učenika đakovačkih škola. Festival djeci i mladima omogućuju upoznavanje s različitim organiziranim područjima tehnike i uključenje u programe tehničke kulture na lokalnoj razini, te​ potiče suradnju među različitim dionicima tehničke kulture.

Osnovni ciljevi ove manifestacije su popularizacija programa udruga tehničke kulture, te poticanje najmlađih da se uključe u neke od brojnih tehničkih aktivnosti koje se nude za osmišljavanje slobodnog vremena, ali koje mogu ponuditi i dodatno obrazovanje. Festival je ujedno aktivnost kojom se uključujemo u obilježavanje Zvonila su zvona katedrale naše 2022.

Različitim praktičnim radionicama, projekcijama, izložbama, prezentacijama i demonstracijama, Festival prikazuje hvalevrijednu raznolikost tehničke kulture: modelarstvo, elektroniku, strojarstvo, automatiku, informatiku, robotiku, radiokomunikaciju, fotografiju,​ klubove mladih tehničara.

Odgovori