Obilježena 33. obljetnica Specijalne jedinice policije ‘Grof’

Domovinski rat Nove obavijesti Obilježavanja Obljetnice Vijesti

U sklopu svečanosti obilježavanja 33. obljetnice osnutka Specijalne jedinice policije ‘Grof’,u petak, 3. svibnja je na gradskom groblju Boninovo i ispred zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske položeno cvijeće i upaljene su svijeće. Ovaj čin odavanja počasti posvećen je sjećanju na desetoricu hrabrih pripadnika jedinice  čija imena nikada ne smiju biti zaboravljena, a to su: Željko Raguž, Antonio Vatović, Mirko Petrekanović, Mario Mandić, Ivo Botica, Pero Nenada, Antonio Žaknić, Mario Papac, Nikša Lozo i Ante Glavaš.

Centralna svečanost nastavljena je ispred zgrade Interventne jedinice policije u Platu, gdje su se okupili članovi obitelji poginulih, branitelji, predstavnici udruga iz Domovinskog rata, kao i visoki dužnosnici. Među njima su bili brigadir u miru Jozo Šerić, izaslanik Ministarstva branitelja, župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Mato Franković, koji su prisutnima uputili tople riječi.

Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Ivan Pavličević, istaknuo je važnost ovakvih obljetnica koje nas podsjećaju na ljudske vrijednosti vidljive u ratnim vremenima, naglasivši potrebu da se te vrijednosti prenesu budućim generacijama.

Nikica Lazarević, predsjednik Udruge SJP ‘Grof’, zahvalio se na podršci Ministarstvu branitelja, Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Gradu Dubrovniku, te najavio skori završetak monografije o jedinici.

U znak sjećanja na poginule, obiteljima su podijeljeni medaljoni specijalne policije iz Domovinskog rata, a posebne zahvalnice za obnovu zastave na stijeni iznad Komolca primili su Ivo Bačić i Marinko Matulović.

Desetorici pripadnika Interventne jedinice policije dodijeljena su priznanja za dugogodišnju vjernost službi, a svečanost je završena svetom misom koju je predvodio fra Stipan Klarić iz franjevačkog samostana u Slanom.

Svečanost je dodatno uveličana izvedbama učenika Umjetničke škole Luke Sorkočevića pod vodstvom profesorice Petre Potrebica, čime je još jednom odana počast onima koji su dali svoje živote za domovinu.

Izvor i foto: dubrovacko-neretvanska-policija.gov.hr

Odgovori