OBILJEŽENA 32. OBLJETNICA OSNUTKA SPECIJALNE JEDINICE POLICIJE GROF

Nove obavijesti


Na jučerašnji dan, to jest 05.05. obilježena je 32. obljetnica osnutka Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u Platu, prvoj bazi jedinice.
Grofovi su sudjelovali na svim ratištima i u svim operacijama od Konavala do Vukovara, za koje je MUP RH izdao zapovijed. Svojim učešćem u akcijama oslobađanja hrvatskog juga su dali velik doprinos , kao i u akcijama od povijesnog značaja kao što su operacije: Poskok, Medački džep i Oluja. Na njihovom borbenom putu u Domovinkom ratu poginulo je 10 pripadnika jedinice, a više od 30 ih je zadobilo lakše ili teže ozljede.

Ovom prigodom uručene su i plakete obiteljima poginulih i umrlih pripadnika Grofova , te članovima Udruge SJP Grof koji su jedinicu sačinjavali 1991. godine.
Na braniteljskom groblju na Boninovu, a potom i na spomen obilježju poginulih pripadnika u Platu vijence su položili obitelji poginulih, predstavnici Udruge SJP Grof, predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Ministarstva hrvatskih branitelja te općina Konavle i Župa dubrovačka.
Povodom obilježavanja 32. godišnjice osnivanja SJP Grof održan je i turnir pod imenom „Jednom grof, uvijek grof“.

foto : Facebook udruge SJP “Grof”

D.J.

Odgovori