Obilježena 31. obljetnica odlaska varaždinskih policajaca u Vukovar

Domovinski rat Obilježavanja Obljetnice Vijesti

Obilježen je Dan posebne jedinice Policijske uprave Varaždin i 31. godišnjice njihovog odlaska u obranu Vukovara obilježen je svetom misom, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća te svečanom akademijom u Varaždinu.

Obilježavanje je održano u organizaciji HDLSKL – podružnica Varaždinske županije, udruge zatočenih i nestalih branitelja Varaždinske županije te udruge roditelja i udovica poginulih branitelja domovinskog rata Varaždinske županije. Uz članove te pripadnike mnogobrojnih braniteljskih udruga te predstavnika PU varaždinske svijeću je zapalio te počast odao i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak

Svakako se treba napomenuti kako se radi o postrojbi koja je na današnji dan prije 31. godinu sa 185 pripadnika iz tadašnjih policijskih stanica Varaždin, Ivanec, Ludbreg, Novi Marof i Čakovec, upućena na smjenu dotadašnje postrojbe u Vukovar i ostala tamo do kraja obrane Vukovara.

– Od 37 poginulih policajaca PU varaždinske 31 je poginuo u Vukovaru te u pokušaju proboja za Vukovar. Petorica se vode kao nestali. Danas kada svjedočimo brutalnoj agresiji Rusije na Ukrajinu smatram da ta žrtva naših policajaca još više dolazi do izražaja jer se vidi koliki je njihov doprinos u izgradnji mira, a s druge strane vidi se koliko je rat grozan i strašan. Stoga ovo obilježavanje ima svojevrsnu poruku, da se uvijek moramo prisjećati njihove žrtve koja nije bila uzaludna. Neka im je vječna slava i hvala – rekao je Stričak.

Nakon odavanja počasti velečasni Dragutin Bogadi predvodio je molitvu za sve poginule i nestale hrvatske branitelje.  


.

Odgovori