OBILJEŽENA 21. OBLJETNICA SREDIŠTA ZA BORBENU OBUKU ZOD-a NA POLIGONU “EUGEN KVATERNIK”

Nove obavijesti Obilježavanja Obljetnice Vijesti

Slavlje na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik”: 21. obljetnica Središta za borbenu obuku

U srijedu, 3. travnja 2024. godine, na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” u Slunju, svečano je obilježena 21. obljetnica ustrojavanja Središta za borbenu obuku Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan”.

Na obljetnici su nazočili brojni ugledni gosti, među kojima su zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Frank Krsto Frankopan” brigadir Dražen Batrnek, zapovjednik Središta za borbenu obuku brigadir Davor Stipetić, gradonačelnica grada Slunja Mirjana Puškarić, bivši zapovjednici Središta za borbenu obuku, predstavnici lokalne samouprave i drugi.

Brigadir Dražen Batrnek obratio se nazočnima, naglasivši važnost Središta za borbenu obuku zbog potpore koju pruža u provedbi obuke i vježbi. Istaknuo je da Središte pruža podršku ne samo postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske, Ministarstvu unutarnjih poslova i civilnim ustanovama, već i saveznicima i partnerskim zemljama.

Svi obučni  događaji na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik”, od preduputnih obuka, obuke pričuve, uvježbavanja domaćih i stranih postrojbi, ocjenjivanja deklariranih snaga za sudjelovanje u misijama i operacijama do kompleksnih međunarodnih vježbi, nezamislivi su bez potpore i sudjelovanja pripadnika Središta.

Brigadir Davor Stipetić naglasio je kako su djelatnici Središta za borbenu obuku centar gravitacije postrojbe jer su njihovo iskustvo, stručnost i nesebičnost u radu izuzetno bitni za kvalitetnu provedbu temeljne zadaće odnosno provedbe ocjenjivanja obučenosti i borbene spremnosti postrojbi razine satnijskog tima.

Stipetić je istaknuo i vrlo dobru suradnju s lokalnom upravom i samoupravom grada Slunja te pohvalio zajednički rad na očuvanju prirodnih ljepota grada Slunja i nacionalnog parka “Plitvice”, a koji je neophodan zbog samog zemljopisnog položaja vojnog poligona “Eugen Kvaternik”.

Svečanosti je prethodilo paljenje svijeća u spomen poginulim braniteljima u Domovinskom ratu na Perivoju blaženog Ivana Merza, služena je i Sveta misa u kapelici na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” Slunj, a najzaslužnijim djelatnicima Središta uručene su pohvale i nagrade.

Izvor: MORH Foto: SBO/ M. Vuljanić

Odgovori