Natporučnik Ivan Kundid prvak je na 79. hodnji “Dancon March” u Kosovu

Nove obavijesti Vijesti

Novo Selo, 7. srpnja 2024. — Pripadnici 41. hrvatskog kontingenta u NATO operaciji KFOR na Kosovu pokazali su izvanrednu izdržljivost i odlučnost na tradicionalnoj 79. hodnji “Dancon March”. Na stazi dugačkoj 18 kilometara, s teretom od 10 kg opreme na leđima, 17 hrabrih vojnika 41. HRVCON-a KFOR uspješno je završilo ovaj izazov.

Najimpresivniji rezultat postigao je natporučnik Ivan Kundid, koji je s vodećom skupinom utrčao u cilj. Njegova izvanredna fizička priprema i upornost istaknuli su ga među hrvatskim predstavnicima. Osim toga, na hodnji su sudjelovali i vojnici i policajci iz Danske, Njemačke, Švicarske, Finske, Poljske, Italije, Slovenije, Mađarske, Grčke, Latvije, Austrije i Albanije.

Hodnja ‘Dancon March’ nije samo testiranje fizičke spreme, već i prilika za međusobno upoznavanje i pomicanje vlastitih granica izdržljivosti”, istaknuo je natporučnik Kundid.

Ova dugogodišnja tradicija danskih oružanih snaga datira još od 1972. godine i održava se u NATO/UN operacijama i misijama diljem svijeta, uključujući Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Afganistan, Irak, Libanon, Latviju, Estoniju, Eritreju, Kuvajt i Maliju.

Hodnja “Dancon March” ne samo da testira tjelesnu izdržljivost, već i duh zajedništva i odlučnosti. Natporučnik Kundid i njegovi kolege ponosno su predstavljali Hrvatsku na ovom izazovnom događaju, pokazujući hrabrost i predanost.

Izvor: MORH Foto: Arhiv/ Ilustracija

Odgovori