Na području PU osječko-baranjske provedena edukacija “Sigurnost i zaštita djece na internetu” i ” Zajedno protiv govora mržnje”.

Nove obavijesti

Na području Policijske uprave osječko-baranjske tijekom mjeseca studenog, u osnovnim i srednjim školama provedene su preventivne aktivnosti ” Sigurnost i zaštita djece na internetu” I ” Zajedno protiv govora mržnje”.
 
Posjećeno je ukupno 8 osnovnih škola u 15 razreda gdje je educirano 265 djece i u 1 srednjoj školi u 1 razredu gdje je educirano 20 djece. Škole koje smo posjetili su: osnovne škole u Bilju, Petrijevcima, Valpovu, Bijelom Brdu, Višnjevcu, Đakovačkoj Satnici, Semeljcima, „Retfala“ Osijek i Srednja ugostiteljska škola u Osijeku.


 Tijekom predavanja i edukacije s učenicima se razgovaralo o opasnostima i problemima koji se mogu dogoditi ukoliko se ne pridržavamo pravila i neoprezno koristimo današnja sredstva komunikacije, odnosno društvene mreže. S takvim ponašanjem želimo smanjiti opasnost činjenja kaznenih djela putem Interneta na štetu djece te upozoriti na elektroničko odnosno vršnjačko nasilje.
 
Ako sumnjate na nasilje na internetu ili ako uočite nezakonit sadržaj na internetu, prijavu možete podnijeti putem aplikacije Red Button koji se nalazi ma LINKU .

Izvor i Foto: MUP / PU osječko-baranjska

Odgovori