Na današnji dan prije 32. godine, izvršen je napad JNA na obučni centar u Erdutu pri čemu je poginulo šest pripadnika 1.A brigade ZNG RH. .

Domovinski rat Nove obavijesti Obilježavanja Obljetnice Vijesti

Na današnji dan, 25.07.1991. godine u 1:55 , sa teritorije Srbije, JNA je napadom na centar za obuku Zbora Narodne Garde u Edutu započela otvorenu agresiju na mirna sela uz obale Dunava i Drave.
Ničim izazvanim jedinice JNA otvorile su jaku topničku i raketnu vatru (oko 60-80 raketa) na obučeni centar koji se nalazio u Erdutu. S tim Napadom, JNA je započela sa otvorenom agresijom nad hrvatskim naseljima, selima i gradovima.. U to vrijeme napada, u jutarnjim satima 25.7.1991.godine u obučnom centru u Edutu, spavalo je 40-tak pripadnika 1.A brigade ZNG RH “Tigrovi”, 6 pripadnika te postrojbe je na mjestu poginulo a 18 ih je teško ranjeno. JNA i paravojne formacije srbo-četnika nije dozvolilo transport ranjenih kroz sela u kojima su bile barikade prema Osječkoj bolnici pa se transport ranjenih organizirao sa čamcima.

Prilikom napada poginuli su Mile Čulina, Anto Grgić, Miroslav Gržan, Josip Knežević, Željko Pavić i Mirko Rožman.

1 razmišljanje na “Na današnji dan prije 32. godine, izvršen je napad JNA na obučni centar u Erdutu pri čemu je poginulo šest pripadnika 1.A brigade ZNG RH. .

Odgovori