Na 50-tom izdanju manifestacije Miholjačko sijelo, zapjevao Miroslav Škoro

Kultura Nove obavijesti Vijesti

Donji Miholjac, 29. lipanj. 2024. – Jubilarna 50. manifestacija Miholjačko sijelo započelo je u četvrtak, 27. lipnja, kada se u dvorcu Mailath održao događaj “Pučkih pjesnika”. Udruga za kreativno oblikovanje LIKROB pripremila je izložbu slika koja Posjetitelji će Sutra dan, u petak, građani i posjetitelji uživali su u koncertu tamburaškog orkestra KUD-a “Matija Gubec”, te u reviji nošnji pod nazivom “Bogatstvo različitosti Šokadije”, koju je obogatio nastup svih sekcija miholjačkog KUD-a.

Drugi dan održavanja Miholjačkog sijela, posjetitelje je zabavio ansambl Ravnica iz Subotice.

U subotu, održala se smotra folklora koju tradicionalno organiziraju članovi KUD-a “Matija Gubec”. Uz njih, na pozornici u Kolodvorskoj nastupili su brojni gosti iz raznih krajeva Hrvatske. Nastupu folklornih skupina prethodio je svečani mimohod folkloraša i konjskih zaprega ulicama Donjeg Miholjca.

DSC_5907
Foto Album

Subotnji dan, na večer u 21 sat, 2500 posjetitelja je zabavio koncert Miroslava Škoro i  TS-a Panonia.

Veliki broj mladih stajali su uz pozornicu i pjevali s njim, a u jednom trenutku Miroslav Škoro pozvao je šest veselih žena iz publike, o to: Romanu, Martinu, Anitu, Samantu, Gordanu i Mariju te su zapjevale s njim “Tajnu najveću.”

U ime 50.-te smotre folklora Miholjačko sijelo, organizator je dodijelio Miroslavu Škori Zahvalnicu, nakon čega su svi zapjevali pjesmu Oj zagoro lijepa li si.

DSC_6000
Foto Album

Koncert je trajao do ponoći nakon čega je uslijedilo fotografiranje .

DSC_6351
Foto Album

Odgovori