MORH prodaje službene pse: FALCO, HONEY HARLEY, GALLA I HILDA

Najave Nove obavijesti Vijesti

Radi se o zdravim i fizički sposobnim psima koji ne mogu obavljati vojne zadaće. 

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske putem javnog natječaj prodaje svoje službene pse. Riječ je o psima koji su proglašeni nesposobnima za daljnju obuku u vojsci te im je važno da svaki nastavi životni vijek kao voljeni kućni ljubimac.

Radi se o četiri belgijska i jednom njemačkom ovčaru koji traže nove vlasnike, MORH želi da budu voljeni kućni ljubimci.

Početna cijena za svakog psa je 100 eura, a pse je moguće doći i vidjeti od 11. do 17. travnja od 11 do 12 sati. Potrebno je najaviti se prije dolaska.

Nesposobnost službenog psa za daljnju obuku znači da je riječ o psu koji je u potpunosti zdravstveno i fizički sposoban, ali zbog svog slabo razvijenog plijenskog nagona ili tendencije prevelike razigranosti ne može obavljati potrebne vojne zadaće.

Upravo ovakvim pristupom zbrinjavanja svojih službenih pasa Ministarstvo obrane pokazuje koliko nam je važno da svaki službeni pas nastavi svoj životni vijek kao voljeni kućni ljubimac. Zbog svega navedenog, određen je i najniži mogući financijski iznos za kupnju psa, a koji je koordiniran s Hrvatskim kinološkim savezom“, navode u MORH-u.

Kao ključno, navode da svaki kupac službenog psa s MORH-om potpisuje ugovor kojim su jasno propisani i definirani uvjeti koje je budući vlasnik obavezan osigurati kako bi pas živio u adekvatnim i sigurnim uvjetima.

Utvrdi li se da pas živi u neadekvatnim uvjetima, kažu, može se i oduzeti vlasniku.

Ponude će se zaprimati od 12. do 20. travnja, zaključno do 10:00 sati.

Odgovori