MORH : Očekuje se pojačan promet u travnju i svibnju

Najave Nove obavijesti Vijesti

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH) objavilo je važno priopćenje za građane uoči nadolazećih vojnih aktivnosti koje će se odvijati na hrvatskom tlu. U sklopu međunarodne suradnje i podrške zemlje domaćina, Oružane snage Republike Hrvatske pružit će logističku potporu pripadnicima Oružanih snaga Španjolske –  potporu zemlje domaćina (Host Nation Support – HNS) pripadnicima Oružanih snaga Španjolske.

Planirane aktivnosti:

  • Datum početka: 20. travnja 2024.
  • Lokacija: Luka Gaženica, Zadar
  • Destinacija: Mađarska

Španjolska vojna oprema i sredstva bit će dopremljena u zadarsku luku Gaženica, odakle će se cestovnim putem transportirati do Mađarske. Ova operacija dio je vježbovnih aktivnosti u kojima sudjeluju španjolski vojnici.

Ruta prijevoza:

  • Početna točka: Zadar
  • Prolazne točke: Varaždin, granični prijelaz Goričan
  • Krajnji cilj: Mađarska

Prijevoz španjolskih vojnih vozila organiziran je od Zadra do Varaždina, a zatim prema graničnom prijelazu Goričan i dalje u Mađarsku. Povratak španjolskih vojnika očekuje se tijekom svibnja.

Važna obavijest za građane: Tijekom prolaska vojnih vozila kroz Hrvatsku, može se očekivati pojačan cestovni promet. MORH moli građane za strpljenje i razumijevanje zbog mogućih privremenih prometnih zastoja.

Ova suradnja između Hrvatske i Španjolske primjer je međunarodne vojne solidarnosti i zajedničkog rada na očuvanju sigurnosti i stabilnosti u regiji.

Za više informacija, građani se mogu obratiti MORH-u ili pratiti službene obavijesti na web stranicama Ministarstva.

Odgovori