MORH I OSRH NA VJEČNIM POCIVALIŠTIMA ODALI POČAST HRVATSKIM BRANITELJIMA

Domovinski rat Nove obavijesti Obilježavanja Obljetnice Vijesti

U ponedjeljak, 27. svibnja, započelo je obilježavanje 33. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske, koje je obuhvatilo niz svečanih događaja. U čast preminulih ministara obrane i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, izaslanstvo Ministarstva obrane i Glavnog stožera, predvođeno potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Ivanom Anušićem te načelnikom Glavnog stožera general-pukovnikom Tihomirom Kundidom, položilo je vijence i zapalilo svijeće na zagrebačkom groblju Mirogoj. Počast je odana preminulim ministarima obrane Gojku Šušku i Martinu Špegelju, kao i načelnicima Glavnog stožera Antunu Tusu, Petru Stipetiću, Zvonimiru Červenku i Imri Agotiću.

Svečano misno slavlje održano je u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu, koje je predvodio vojni ordinarij monsinjor Jure Bogdan.

Ministar Anušić i general Kundid s izaslanstvom sudjelovali su u misi, nakon koje su također položili vijenac i zapalili svijeće ispred spomen obilježja Sveta Mati Slobode.

U znak sjećanja na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, izaslanstva Ministarstva obrane i Oružanih snaga obišla su spomen-obilježja Domovinskog rata u županijskim središtima širom Hrvatske, gdje su također položili vijence i zapalili svijeće.

Posebne počasti odane su na gradskom groblju Boninovo u Dubrovniku preminulom ministru obrane Šimi Đodanu, na gradskom groblju Viktorovac u Sisku stožernom generalu Janku Bobetku, na gradskom groblju u Vukmaniću ministru Branku Vukeliću, te na mjesnom groblju u Novigradu na Dobri ministru i načelniku Glavnog stožera Pavlu Miljavcu.

Ovogodišnje obilježavanje 33. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske odražava duboko poštovanje i zahvalnost prema onima koji su svojim radom i žrtvom doprinijeli obrani i izgradnji Republike Hrvatske.

Izvor : MORH MORH/ T. Brandt

Odgovori