Misteriozna kružna aureola sablasne crvene svjetlosti iznad sjevernog dijela Italije i Jadranskog mora

Nove obavijesti Svijet Vijesti

Događaj koji je 27. prošlog mjeseca upriličio sjeverni dio Italije zaista se može kazati da je vrlo neobičan, ili čak misteriozan.

Velika kružna aureola crvene boje nedavno je bljesnula na noćnom nebu iznad Italije. Misteriozni “disk” pojavio se i nestao unutar milisekundi, što znači da je većina ljudi vjerojatno propustila čudan spektakl.

Ali jedna osoba, fotograf prirode Valter Binotto , uspio je snimiti blistavu aureolu na nebu iznad grada Possagno u sjevernoj Italiji 27. ožujka. Međutim, crveni prsten zapravo se nije nalazio iznad grada. Umjesto toga, masivni krug, promjera oko 360 kilometara, treperio je iznad središnje Italije i dijela Jadranskog mora. Samo je usiljena perspektiva učinila da prsten izgleda kao da visi iznad grada.

Prstenasti bljesak poznat je kao “emisija svjetlosti i vrlo niskofrekventnih poremećaja zbog izvora elektromagnetskih impulsa”, ili skraćeno ELVE, navodi Spaceweather.com . ELVE su rijetka vrsta stratosferskih/mezosferskih smetnji koje proizlaze iz intenzivne elektrifikacije grmljavinske oluje ( SPRITE ). Crveni prstenovi nastaju kada elektromagnetski impulsi (EMP) koje stvara munja pogode Zemljinu ionosferu, ionizirani dio gornje atmosfere koji se proteže između 50 i 400 milja (80 i 644 km) iznad tla.

Odgovori