Ministarstvo turizma i sporta osiguralo gotovo 4 milijuna eura za 200 programa lokalnog sporta i obuku neplivača

Nove obavijesti Sport Vijesti

Ministar turizma i sporta, Tonči Glavina, donio je  Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2024.

U skladu s tim, Ministarstvo turizma i sporta dodijelilo je značajna financijska sredstva za poticanje lokalnog sporta i sportskih natjecanja. Ukupno 3,42 milijuna eura dodijeljeno je za 192 sportska programa, dok je dodatnih 484.486,34 eura namijenjeno za obuku neplivača putem programa “Hrvatska pliva”.

Cilj ovih programa je višestruk: pridonijeti razvoju sporta, poticati amatersko bavljenje sportom i promicati zdravstveno usmjereno tjelesno vježbanje. Osim toga, Ministarstvo želi potaknuti organiziranje sportskih natjecanja i sudjelovanje na istima, te tako doprinijeti očuvanju zdravlja naših građana.

„Svake godine radimo novi iskorak u potpori programima lokalnog sporta, pa smo i ove godine osigurali dosad najveći iznos sredstava te ćemo s gotovo 4 milijuna eura sufinancirati rekordna 192 programa lokalnog te 32 programa obuke neplivača. Ovim programima osiguravamo uvjete te potičemo na bavljenje tjelesnom aktivnošću naše građane, a posebno djecu i mlade. Od 2016. godine sufinancirali smo gotovo 1000 projekata koje provode udruge u iznosu od 13,3 milijuna eura za programe lokalnog sporta te više od 140 za provođenje programa „Hrvatska pliva“, koje smo financirali s 1,8 milijuna eura. Kroz sve te aktivnosti uključili smo u sport oko 430.000 naših građana, od čega 340.000 djece i mladih, a naučilo je plivati više od 35.000 polaznika programa. Ovo su konkretni pokazatelji ulaganja Vlade RH u razvoj lokalnog sporta s naglaskom na djecu i mlade te ćemo s takvom podrškom nastaviti i dalje“, izjavio je ministar Glavina.

Ove odluke predstavljaju važan korak prema jačanju sportske zajednice i unapređenju kvalitete života svih građana. Ministar Glavina ističe da su ovi programi ključni za razvoj sporta u Hrvatskoj te da će se nastaviti ulagati u njih kako bi se postigao dugoročni pozitivan utjecaj na društvo i zdravlje naših sugrađana.​

Odluke o raspodjeli financijskih sredstava možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Izvor i foto: Ministarstvo turizma i sporta

Odgovori