Ministar Tomo Medved čestitao Dana Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske

Nove obavijesti Obljetnice Riječ branitelja Vijesti

Pokazali smo da se snaga vojske ne mjeri brojem vojnika ni količinom oružja, nego srcem domoljuba

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved čestitao je pripadnicima Hrvatske vojske i svim hrvatskim braniteljima Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske, ističući da su od branitelja domovine hrvatski vojnici postali čuvari mira diljem svijeta.

S ponosom se prisjećamo 28. svibnja 1991. i svečanog postrojavanja Zbora narodne garde, iz kojega je izrasla pobjednička Hrvatska vojska.

Taj prizor našem narodu osnažio je uvjerenje da ćemo ostvariti san o samostalnoj i slobodnoj hrvatskoj državi. I da postoje ljudi koji su za taj cilj spremni boriti se pa i umrijeti.

Hrvatski branitelji i dragovoljaci, redarstvenici i vojnici, jake snage MUP-a i ZNG-a – pokazali smo da se snaga vojske ne mjeri brojem vojnika ni količinom oružja, nego srcem domoljuba.

To hrabro srce naših branitelja, uz mudro političko i vojno vodstvo na čelu s našim prvim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, dovelo nas je do konačne pobjede u Domovinskom ratu.

U obrani i oslobađanju naše domovine mnogi hrvatski branitelji žrtvovali su svoje živote za našu slobodu i neovisnost. Njima dugujemo vječnu zahvalnost, kao i svim hrvatskim braniteljima koji su časno izvojevali našu pobjedu.

Hrvatska vojska izrasla je u suvremenu oružanu silu, koja je danas spremna odgovoriti svim sigurnosnim izazovima. Od branitelja domovine hrvatski vojnici postali su čuvari mira diljem svijeta, ali prije svega jamac naše sigurnosti.

Spremni i osposobljeni za sve zadaće, na ponos svoje domovine i u službi svome narodu, koji vjeruje Hrvatskoj vojsci. To povjerenje najsnažnije obvezuje na požrtvovnost i predanost vojnom pozivu.

Pripadnicima naše pobjedničke Hrvatske vojske i svim hrvatskim braniteljima čestitam Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske – ostanimo zauvijek domovini vjerni!

U spomen na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje te u zahvalu svim hrvatskim braniteljima koji su bili spremni na žrtvu za domovinu, donosimo spot Klape HRM-a Sveti Juraj „Ratnici svjetla“ (link).

Naslovna fotografija: Snimka zaslona HRT Youtube

Odgovori