Javna tribina u Općini Legrad: Potpora hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima

Nove obavijesti Riječ branitelja Vijesti

Legrad, 24 lipnja 2024. – U suradnji s MHB Odjelom KoprivnicaUDVDR Podružnica Koprivničko-križevačke županije nastavila je organizaciju Javnih tribina za hrvatske branitelje u mjestima i općinama gdje nema aktivnih braniteljskih udruga. Cilj ovih tribina je približiti tematiku iz Zakona o hrvatskim braniteljima te pružiti savjetodavnu pomoć u rješavanju braniteljske problematike.

Domaćin posljednje tribine bio je Općina Legrad, a načelnik Općine, gospodin Ivan Sabolić, pozdravio je prisutne hrvatske branitelje i istaknuo važnost organizacije ovakvih događanja. Tribine omogućuju bolje razumijevanje zakonskih aspekata te pružaju podršku u rješavanju problema s kojima se branitelji i članovi njihovih obitelji suočavaju.

Tajnik Željko Golubić iz županijske Podružnice UDVDR dao je pregled aktivnosti ove sveobuhvatne braniteljske udruge, koja kontinuirano brine o hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima od svog osnutka 1997. godine. Organizacija tribina u suradnji s djelatnicama MHB jedna je od ključnih aktivnosti, uz provedbu planiranih projekata i programa za 2024. godinu.

Na tribini su sudjelovali i predstavnici MHB Odjela Koprivnica: voditeljica Tatjana Mihaldinec, pravnik Josip Vranješević i socijalna radnica Menđi Mišel Tuba. Prezentacije su obuhvatile važne teme za hrvatske branitelje, uključujući pristup preventivnim zdravstvenim pregledima, Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i mogućnosti korištenja usluga Doma hrvatskih veterana i Veteranskih centara.

Gosti su aktivno sudjelovali, postavljali pitanja i dobivali smjernice za rješavanje iznesenih problema. Na kraju tribine, načelnik Općine Legrad, gospodin Ivan Sabolić, zahvalio se svima na dolasku i pohvalio rad UDVDR Podružnice Koprivničko-križevačke županije te njihove prepoznatljive aktivnosti.

Izvor i foto: Foto: UDVDR RH – Podružnica Koprivničko-križevačke županije

Odgovori