Incident u naselju Parag: Napad na policijske službenike

Nove obavijesti Vijesti

Čakovec, 28. lipnja 2024. – Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave Međimurske županije zaprimio je više dojava o incidentima u naselju Parag. Događaji su uključivali narušavanje javnog reda i mira, tučnjavu te puštanje glasne glazbe. Policijski službenici iz Policijske postaje Čakovec brzo su reagirali na dojavu o narušavanju javnog reda i mira uzrokovano puštanjem glasne glazbe.

Na licu mjesta, policijski službenici su zatekli 47-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola narušavao javni red i mir puštanjem glasne glazbe na dvorištu svoje kuće. Kada su ga upozorili da prestane, 20-godišnji ukućanin ga je verbalno napao. Budući da se 47-godišnjak oglušio na naredbe, policijski službenici su primijenili sredstva prisile. U tom trenutku, 47-godišnjak je fizički nasrnuo na policijske službenike, a 20-godišnjak je pokušao pobjeći, napadajući jednog od njih.

U eskalaciji situacije, 26-godišnji ukućanin također se uključio, pokušavajući spriječiti privođenje. Građani su se okupili i negodovali, stvarajući dodatnu napetost. Unatoč tome, policijski službenici su uspjeli privesti dvojicu 26-godišnjaka i 47-godišnjaka na kriminalističko istraživanje.

Policijski službenik koji je napadnut od strane 20-godišnjaka zadobio je tešku ozljedu glave i primio je liječničku pomoć u čakovečkoj bolnici. Alkotestiranje svih privedenih osoba potvrdilo je prisutnost alkohola.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 47-godišnjak i 20-godišnjak bit će optuženi za prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Također, 20-godišnjak, 26-godišnjak i 47-godišnjak suočit će se s kaznenim prijavama zbog prisile prema policijskim službenicima.

Izvor: PU međimurska

Odgovori