Huškanje primitivnim nacionalizmom u srcu Srbije

Nove obavijesti Sport Svijet Vijesti

Dok lider Srba u Hrvatskoj, Milorad Pupovac skuplja razne škrabotine po ruševinama ugašenih poduzeća, te puni svoj Bilten nacionalnim porukama koji simboliziraju nacionalizam, u samom srcu Srbije, na sportskom događaju na košarkaškoj utakmici između ‘Crvene zvezde” i berlinske Albe, pred sam početak utakmice na parket je izašla djevojka u narodnoj nošnji i otpjevala ratnu pjesmu u čast Veljka Radenovića, zapovjednika Posebnih jedinica srbijanske policije tijekom rata na Kosovu.

Stihovi pjesme glase :”Ti ime veliko nosiš, od junaka Hajduka Veljka, on je tuko čete turske, a ti bande arnautske...”.

Cijela dvorana je ustala i u sav glasa otpjevala ratnohuškačku pjesmu. Jedan dio srpske javnosti je oštro osudio ovakav repertoar pred međunarodnu utakmicu, ali tek ćemo vidjeti hoće li Euroliga reagirati na ovo.

Vraća li se Srbija u 88/89. godinu ..u doba Slobodana Miloševića?

U tom vremenu Slobodan Milošević je sa sličnom retorikom i huškačkim pjesmama krenuo s idejom “Velike Srbije” . Da li će Srbi oštro reagirati na ovakvu neprimjerenu poruku i tražit odgovornost osobe ili osoba koji su poslali djevojku u narodnoj nošnji da otpjeva ratnohuškačku pjesmu u prepunoj sportskoj dvorani na međunarodnom košarkaškom natjecanju?

Vidjet čemo..

Odgovori