DVD Supetar: Požar otvorenog prostora na Konjskom Brigu lokaliziran i pod kontrolom

Nove obavijesti Vijesti

Supetar, 26. lipnja 2024. – Vatrogasne snage Vatrogasno-operativnog centra (VOC) Brač uspješno su intervenirale u gašenju požara otvorenog prostora na Konjskom Brigu. Dojava o požaru zaprimljena je u 10:18 sati, a angažirane su vatrogasne postrojbe iz cijelog VOP-a Brač, uključujući DVD Supetar, DVD Bol, DVD Milna, DVD Pučišća, DVD Selca, IVP Brač i sve dislokacije.

Ukupno je bilo angažirano 9 vatrogasnih vozila, 29 vatrogasaca, 1 PP zrakoplov tipa Air Tractor, 2 PP zrakoplova tipa Canadair te 1 helikopter. Dodatno, koristile su se i 4 kruške s kompletnom opremom za desantiranje vode.

Požar je lokaliziran u 16:10 sati, a opožarena površina iznosi 9 hektara. Na terenu se radilo na razdvajanju požarišta u sektore kako bi se efikasnije sanirala situacija i ubrzalo gašenje. Zbog nepristupačnosti terena, vatrogasci su koristili kruške s vodom za desantiranje, a njih 4 su bile u upotrebi (po dva desantiranja svake). Tijekom noći će se požarište čuvati, a planira se rotacija gasitelja i doprema novih kruški s vodom za noćno dežurstvo.

Konačno gašenje planira se za sutra ujutro, stoji u objavi na Facebooku Vatrogasaca Supetar.

Izvor i foto: Vatrogasci Supetar/Facebook

Odgovori