U protekla dva dana građani su dragovoljno predali automatsku pušku, dvije puške i četiri ručne bombe

Nove obavijesti Vijesti

Nakon nedavne objave o građanki koja je čistila tavan i pronašla oružje te pozvala policiju, još jedan građanin s područja Slavonskog Broda donio je odluku o dragovoljnoj predaji oružja.

U srijedu, 26. lipnja, policija je na siguran način preuzela automatsku pušku s jednim pripadajućim spremnikom. Policijski službenici, stručno osposobljeni za protueksplozijsku zaštitu, obavili su ovu značajnu intervenciju.

Policijska uprave karlovačka

Također, u četvrtak na području Policijske uprave karlovačke, policijskim službenicima u Ozlju građanin je dragovoljno predao dvije puške koje su pohranjene i biti će uništene prilikom organiziranog uništavanja.

PU virovitičko-podravska

Na području Policijske uprave virovitičko-podravske, ​Ju srijedu 26. lipnja na širem području Virovitice, dok su čistili tavan, pronašli četiri sumnjive eksplozivne naprave. Policijski službenik protueksplozijske zaštite izašao je na mjesto događaja i utvrdio da se radi o tri ručne bombe M75 i jednoj ručnoj bombi M52- P3, koje je izuzeo i pohranio u skladište ubojite opreme.


 Napominjemo da je kampanja “Manje oružja – manje tragedija” i dalje aktualna. Građani mogu vremenski neograničeno donijeti odluku o dragovoljnoj predaji oružja i pozvati policiju na broj 192. U tom slučaju, protiv osoba se neće pokretati kazneni niti prekršajni postupak. Odluka o dragovoljnoj predaji oružja predstavlja prvi korak prema sigurnijoj i sretnijoj budućnosti.

Pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da učine taj prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim.

Izvor: MUP. Foto: Ilustracija/Arhiv

Odgovori