DAN GRADSKE ČETVRTI JUG ll OSIJEK

Nove obavijesti Obilježavanja Obljetnice Vijesti

Danas 30. svibnja u Osijeku, Gradska četvrt Jug 2 obilježila je svoj dan uz prigodne događaje.

Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem lampiona na ispred Spomen obilježja “Herojsko srce” na Trgu Juga ll. Zahvalnost pokojnim braniteljima dali su izaslanstva Grada Osijeka, vijeće Gradske četvrti 30. svibanj, Udruga SUH i “OS vrt”, Umirovljenici podružnice Jug 2, Udruga veterana 106. brigade, Udruga izviđača “Slavonski hrast”, športski ribolovni klub Jug 2, ekipa s Juga 2, te ostali sugrađani.

Nakon odavanja počasti poginulim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu s područja Juga 2, na Trgu Jug II održana je svečana sjednica Vijeća Gradske četvrti Jug II.

Prigodnim riječima obratio se predsjednik Vijeća Gradske četvrti Jug II Dejan Rusmirović;

U protekloj godini, uložili smo velike napore kako bismo našu četvrt učinili ljepšom i funkcionalnijom. Ponosni smo na napredak koji smo ostvarili”.

Slijedeći korak u planu obnove je rekonstrukcija krovišta popularne lokalne tržnice, s radovima koji započinju već sljedeći tjedan. Uz to, u tijeku je i izgradnja velikog dječjeg igrališta, inspiriranog uspješnim projektima u Novom gradu i Donjem gradu.

Ovo igralište bit će mjesto gdje će naša djeca moći sigurno se igrati i uživati u vanjskim aktivnostima,” dodao je Dejan Rusmirović..

Najuzbudljiviji projekt koji je u planu je izgradnja sportsko-rekreativnog centra Bajer Jug 2, smještenog između Srijemske i Opatijske ulice, u blizini trgovačkog centra. Očekuje se da će radovi započeti do kraja godine, s ciljem završetka do sredine 2026.

Centar Bajer Jug 2 bit će kruna naših nastojanja da unaprijedimo zajednicu i pružimo našim građanima prostor za sport i rekreaciju,” zaključio je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Jug II Dejan Rusmirović.

Tihomir Florijančić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka, u prigodnom obraćanju rekao je :

Svim našim sugrađankama i sugrađanima čestitao bih Dan državnosti, a svim Jugovkama i Jugovcima želim čestitati njihov Dan Gradske četvrti. Kada govorimo o ulaganjima, reći ću ono što naš gradonačelnik često ponavlja, a to je da je u gradu trenutno aktivno 84 projekata vrijednosti preko 350 milijuna eura, a u skladu s tim ulažemo u sve gradske četvrti i mjesne odbore, pa tako i ovdje na Jugu II. Što se tiče nekih konkretnih brojki, preko milijun eura je ove godine predviđeno za sve gradske četvrti i mjesne odbore, što je 15% više u odnosu na prošlu godinu, a u skladu s tim za 15% povećano je i ulaganje za prioritete u ovoj Gradskoj četvrti u iznosu od oko 90.000,00 eura. Možda najvažniji projekt, koji je trenutno značajan svim našim sugrađanima ovdje na Jugu II je priprema projektno-tehničke dokumentacije za Bajer koji će postati moderni sportsko-rekreacijski centar, mjesto okupljanja za naše obitelji i umirovljenike te prepoznatljivo mjesto i na Jugu II i u cijelom gradu Osijeku.“, izjavio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Tihomir Florijančić.

Također, na Dan Gradske četvrti, na Bajeru, održano je takmičenje u ribolovu na plovak, a poslije takmičenja, udruga izviđača “Slavonski Hrast” održali su svoje aktivnosti s najmlađim. Uz pravljenje pilećeg paprikaša, raznih igara pa do vožnje kanuom u Bajeru.

Današnja proslava završava s Tamburaškim sastavom Žitna polja u 19 sati, a u 21, 30 tradicionalni vatromet.

FOTO ALBUM ..

DSC_2767

Odgovori