Biskup Palić zaredio šestoricu novih svećenika

Nove obavijesti Vijesti Vjera

U četvrtak ,29. lipnja, na svetkovinu svetog Petra i Pavla, u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve za vrijeme svete mise, biskup Petar Palić zaredio je šestoricu đakona za svećenike.

Tako da je Hercegovina bogatija za šest novih svećenika, od toga njih petorica su zaređeni za Hercegovačku franjevačku provinciju: fra Slaven Tomić, fra Ivan Crnogorac, fra Fran Ćorić i fra Marin Mikulić, dok je don Zvonimir Rezo zaređen za Mostarsko-duvanjsku biskupiju.

Uz biskupa Palića u koncelebraciji bio je i nadpiskup Aldo Cavalli, apostolski vizitator, s posebnom ulogom za župu Međugorje, generalni vikar don Nikola Menalo, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš ,te mnogobrojni svećenici i redovnici .

Zatim je generalni vikar don Nikola prozvao kandidate koji su zajedno izrekli svoje: Evo me! Bogu i Crkvi! Nakon toga uslijedila je biskupova propovijed u kojoj se obratio ređenicima, ali i svim svećenicima koji se danas spominju svog ređenja i sam čin ređenja.

Svečanost je završila blagoslovom i pjesmom katedralnog zbora “Marija”, pod ravnanjem don Dragana Filipovića i orguljsku pratnju bogoslova Luke Cvitanovića.

Foto: Katolička tiskovna agencija

Odgovori